szerző:
techline.hu

Nem is olyan régen mutattuk meg, miként lehet weblapokat PDF-be konvertálni, korábban...

Nem is olyan régen mutattuk meg, miként lehet weblapokat PDF-be konvertálni, korábban végignéztük a legjobb PDF nyomtató programokat, amelyek segítségével szinte bármilyen - nyomtatásra képes - alkalmazásban készült anyagunkból készíthetünk PDF dokumentumot. A PDF formátum egyik nagy előnye, hogy szinte minden operációs rendszeren létezik szoftver a megnyitására, praktikus tehát így elküldeni vagy megosztani az anyagainkat.

Néhány kattintás csupán...

Ám a helyzet fordítva is előállhat: letöltünk valahonnan egy PDF dokumentumot, amelynek a tartalmára szerkeszthető formában lenne szükségünk, lehetőleg úgy, hogy az elrendezés és a képek is megmaradjanak, amikor behívjuk azt mondjuk a Wordbe. Az Adobe Reader erre sajnos nem ad lehetőséget, legfeljebb a szöveghez juthatunk hozzá, TXT formátumban.
Szerencsére van használható és ingyenes megoldás erre a problémára, ráadásul még telepíteni sem kell semmit a használatához.
Csak navigáljunk el a www.pdftoword.com oldalra, és adjuk meg a konvertálandó PDF fájlt a Choose file... gombra kattintva. Ezután válasszuk ki a második lépés opciói közül, hogy milyen formátumba kívánjuk menteni a szerkeszthető dokumentumot (ez lehet DOC vagy RTF). Végül meg kell adnunk e-mail címünket, ahová a szerkeszthető dokumentumot küldheti a rendszer, majd kattintani kell a Convert gombra. A konvertált dokumentum pedig kis idő elteltével megérkezik a levélfiókunkba, immár DOC vagy RTF formátumban.

A nagyobb fájlokat ZIP-be tömörítve küldik el

E megoldás előnye a Reader export lehetőségével szemben, hogy a konvertálás során nagyjából megőrzi a dokumentum eredeti tördelését (a bonyolultságától függően).
A képek minőségén sajnos ront a konvertálás során, de az így kapott dokumentum arra tökéletes, hogy például a Wordben tovább használjuk. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy az eljárás nem működik a jelszóval védett PDF fájlok esetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
techline.hu Tech

Nem kell többé gépelnie!

Bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy egy papíron lévő szöveget kellene sürgősen...

techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...