szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Director 11.

A Director 11.5 új szolgáltatásai közé tartozik az új audiomotor, amellyel a fejlesztők 5.1 surround hangot használhatnak, a valós idejű keverés segítségével pedig hanghatásokat készíthetnek. A H.264 formátum támogatásának és az RTMP-alapú adatfolyamoknak köszönhetően a felhasználók nagyfelbontású videotartalmakat hozhatnak létre. A fejlesztők emellett importálhatnak 3D anyagokat közvetlenül a Google SketchUp-ból is. Az NVIDIA PhysX motorra épülő fejlett fizikai képességek segítségével továbbá a felhasználók olyan játékokat és szimulációkat készíthetnek, amelyek valódi gravitációt és más hasonló hatásokat modelleznek.

„A Director 11.5 fontos mérföldkő a küldetésünkben, amelynek keretében fejlett audio- és videoszolgáltatásokat kívánunk biztosítani a játékfejlesztőknek és a multimédiás alkalmazások készítőinek” – mondta Naresh Guptam, az Adobe nyomtatási és kiadási megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke. „A Director 11.5 vadonatúj audiomotorjával és a jó minőségű videók használatűval a játékfejlesztők eddig példátlan 3D-s online játékélményt nyújthatnak.”

„Az Adobe Director egy kiváló platform a lebilincselő, izgalmas 3D Shockwave játékok fejlesztéséhez, amelyek fontos szerepet játszanak a vezető pozíciónk megerősítésében a gyorsan növekvő 3D online játékok piacán” – mondta Rob Small, a legnagyobb, online játékokat tartalmazó weboldal és az Adobe Shockwave modul első számú terjesztője, a Miniclip vezérigazgatója. „Mivel minden 3D játékunkat az Adobe Director programmal fejlesztjük, az új verzióval olyan gazdag játékélményt nyújthatunk, amelyet napjainkban az online játékosok világszerte elvárnak.”

Az új szolgáltatások mellett a Director 11.5 továbbra is támogatja a JavaScript és a Lingo programozási nyelveket (utóbbi a Director sajátja).
A program a beépített funkciók mellett továbbiakkal is felruházható külső fejlesztők kiegészítőinek segítségével.

A 11.5-ös változat újdonságainak részletes listáját itt vethetik össze a korábbi verziókkal.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Director 11.5 várhatóan 2009 márciusának végétől lesz megvásárolható. A program használható Windows XP, Vista és Mac OS X 10.5 rendszereken (utóbbi esetben csak Inteles Macen). Az Adobe Shockwave lejátszó e rendszerek mellett a Mac OS X 10.4 verzióján, akár PowerPC alapú Macintosh-okon is fut.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Nem volt ismert alapbetegsége egy 34 évesen elhunyt koronavírusos betegnek

Nem volt ismert alapbetegsége egy 34 évesen elhunyt koronavírusos betegnek

"Az idő nem a javunkra játszik, ledarálódik a kárpátaljai magyarság" – Fedinec Csilla, Ukrajna-szakértő a HVG Teraszon

"Az idő nem a javunkra játszik, ledarálódik a kárpátaljai magyarság" – Fedinec Csilla, Ukrajna-szakértő a HVG Teraszon