szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az egy-két évnél nem régebbi mobiltelefonok legtöbbjére létezik olyan...

Az egy-két évnél nem régebbi mobiltelefonok legtöbbjére létezik olyan szoftver, amelyikkel a mobil adathálózaton vagy WiFi-n keresztül lehet internetes telefonhívásokat folytatni.  A VoIP szolgáltatásokról és a mobiltelefonos kliensekről a techline oldalain már régebben olvashattak.
Az iPhone megjelenésével egyre többen szeretnék ezt a telefonálási lehetőséget az Apple telefonján is használni. A gond mindössze annyi, hogy az iPhone alkalmazásai nem használhatják a 3G hálózatot VoIP hívásokra, így csak ott lehet az internetes telefonszoftvereket használni, ahol WiFi hálózaton keresztül csatlakozunk a netre. Még ezzel a megkötéssel is igen vonzó az a lehetőség, hogy egy nyilvános hotspotot használva, akár külföldről is fillérekért telefonálhassunk. A nemrég megjelent iPhone-os Skype változattal is meg lehet ezt tenni, azonban ez leginkább  akkor jó megoldás, ha másik Skype felhasználóval beszélgetünk. Igaz, hogyha van Skype Out egyenlegünk, akkor tetszőleges vezetékes vagy mobil számot is hívhatunk, azonban ennél kedvezőbb percdíjakat is kínálnak a VoIP szolgáltatók. Egy korábbi cikkünkben például a VoIPtalk-ot ajánlottuk, amivel csak 1,50 forintos percdíjat kell fizetnünk.
Tetszőleges VoIP szolgáltatáshoz használhatjuk az ingyenes Fring programot, azonban ennél  kellemetlen lehet a beszélgetéseknél előforduló viszonylag nagy késleltetés.

Az iPhone Contacts listájából is választhatunk

Akit ez zavar, annak érdemes pár dollárt áldoznia a SipPhone on iPhone nevű alkalmazásra. A programmal tetszőleges VoIP szolgáltatásra be tudunk jelentkezni. Ehhez mindössze az adott rendszerben használt felhasználó nevünket és jelszavunkat kell tudni, illetve a szolgáltatás elérési paramétereit (SIP domain, SIP proxy stb). Több előfizetésünk adatait is megadhatjuk, és híváskor választhatjuk ki, melyik rendszert használjuk. Tárcsázáskor az iPhone telefonkönyve is a rendelkezésünkre áll, illetve azt is beállíthatjuk, ha az adott VoIP szolgáltatásnál speciális számokkal kell kiegészíteni a telefonszám elejét.

Láthatjuk a legutóbbi hívások listáját

A beszélgetéseket kihangosíthatjuk, elnémíthatjuk és várakozó állapotba is helyezhetjük. A szoftver bejövő VoIP hívások fogadására is alkalmas, ehhez azonban futnia kell a programnak. Ha bejövő hívást

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Zenéljen iPhone-on!

Az iPhone multi-touch érintőképernyője igazán sokoldalúan használható fel.

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”

Gyurcsány a Szájer-botrányról: „Orbán és Szájer a két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat”