szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szívesen fogadnak manapság az üzleti döntéshozók minden olyan...

Szívesen fogadnak manapság az üzleti döntéshozók minden olyan szolgáltatást és lehetőséget, amellyel csökkenthetik informatikai kiadásaikat. Az Invitel Távközlési Zrt. most megnyílt szerverparkja éppen ilyen lehetőség, hiszen leveszi az ügyfelek válláról a technikai, informatikai beruházások és az üzemeltetési költségek jelentős hányadának terhét, s mindezt minden eddiginél nagyobb adatbiztonsági szint és rendelkezésre állás mellett teszi. Legyen szó akár egy bank szerverelhelyezéséről, egy légitársaság teljes informatikai infrastruktúrájának működtetéséről vagy egy kisebb létszámú magánvállalkozás szervereinek biztonságos üzemeltetéséről, az Invitel minden üzleti partnerének testreszabott megoldásokat kínál. Az adatközpontoknak egyébként a beruházási költségek és kockázatok csökkentésén kívül további számottevő előnyei is vannak, így például az, hogy jól tervezhetők az üzemeltetési és szolgáltatási költségek, 24 órás mérnöki, operátori szolgáltatás, illetve kiemelt gyártói, rendszerintegrátori támogatás áll rendelkezésre.

Szerverbérlet esetében további előnyt jelent az ügyfelek számára, hogy nem szükséges tartalék eszközparkot fenntartaniuk és azt folyamatosan frissíteniük az elvárt szolgáltatási szint biztosítása érdekében, ráadásul az esetleges bővítések, frissítések nem jelentenek jelentős, bizonyos esetekben nehezen tervezhető költségeket.

Az Invitel több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az adatközpontok működtetése terén, 4 központjával a legkülönbözőbb kihívásoknak tett eleget ebben a speciális szakértelmet igénylő szolgáltatási szegmensben.

Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója beszédet mond az adatközpont ünnepélyes megnyitóján

Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója és Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese a szerverközpont ünnepélyes átadóján felhívták a figyelmet arra, hogy a Datacenter legnagyobb előnye a vállalatok számára az IT infrastruktúra működtetésével járó kockázatok és az üzemeltetési költségek csökkentése, valamint az üzleti lehetőségek növekedése azáltal, hogy a vállalatok a szerverek üzemeltetése helyett alaptevékenységükre koncentrálhatnak. A jelenlegi recessziós folyamatokat figyelembe véve ez különösen nagy értéket képvisel a vállalkozások számára. Némelyik ügyfél saját szerverét hozza be hozzájuk – ez az egyszerű hosztolás –, mások a teljes IT infrastruktúráját működtetik outsourcing formájában náluk. Vannak légitársaságok, amelyek az Invitelnél virtualizálták a szerverparkjukat, és van olyan bank, amely a teljes szerverparkját ide telepítette. Bármekkora cégről és bármilyen igényről legyen szó, az új Datacenter áll a kihívások elébe. 

S hogy kinek érdemes a szerverparkra gondolnia? Nos, a Datacenter ideális megoldás lehet például azoknak a vállalkozásoknak, akik biztos helyen szeretnék tárolni az üzleti adataikat, üzleti rendszereiket (például e-maileket, dokumentumokat, de akár webes alkalmazásokat is), bárhonnan biztonságosan elérhető, mindig rendelkezésre álló helyen szeretnék futtatni. A Datacenter szolgáltatásának köszönhetően a kisebb és nagyobb vállalkozások sem kényszerülnek így arra, hogy szervereket szerezzenek be és üzemeltessenek az irodáikban. A Datacenter egyébként a webes vállalkozások, IT fejlesztőcégek számára is megfelelő alternatíva lehet: a virtualizált szervermegoldások ugyanis rugalmas konfigurálhatóságot, a környezet pedig magas rendelkezésre állást kínál. Így a Datacenter nemcsak a megszokott üzleti kommunikációhoz, információkezeléshez és információk megosztásához lehet ideális platform, hanem webes alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához is.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Ian McKellen a Meseország mindenkiéről: „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekként”

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott

Toroczkai László 30 napos elzárást kapott