szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Számtalan remek és kevésbé használható alkalmazásindító...

Számtalan remek és kevésbé használható alkalmazásindító megoldás létezik már Windowsra. Vannak Dock-szerű próbálkozások, vagy olyanok, amelyek egyetlen menüben teszik elérhetővé a merevlemez teljes tartalmát, programokat és dokumentumokat egyaránt.
Az Appetizer első ránézésre inkább tűnik egy DVD-lejátszó szoftvernek, mint alkalmazásindítónak, pedig valójában ez utóbbi célt szolgálja.
Első indításakor felajánlja, hogy összeszedi a Gyorsindítóból és a Start menüből a programokat, ami kényelmessé teszi a konfigurálást, de természetesen később bármikor kiegészíthetjük vagy módosíthatjuk ezt a listát a saját elképzeléseink szerint.

Tetszetős és praktikus

A programot nemcsak egy adott rendszeren használhatjuk, hanem akár hordozható gyorsindítónak is USB memóriakulcsunkhoz (sőt, erre a célra talán praktikusabb is). Ilyenkor, ha a PortableApps.com oldalon megszokott mappaelrendezést használjuk, a program automatikusan felveszi a listába a PortableApps mappában tárolt alkalmazásokat, és a Documents mappa dokumentumait.

Gyorsan átalakítható

Az Appetizer ablakának megjelenését hozzárendelhetjük tetszőleges billentyűkombinációhoz, így bármikor, egyetlen mozdulattal elérjük. A külseje változtatható, alapértelmezésben kétféle skin közül választhatunk, de továbbiakat is letölthetünk a készítők honlapjáról.
A jobb és gyorsabb áttekinthetőség kedvéért csoportokat is létrehozhatunk, sőt csoportos programindításra is van lehetőségünk, ehhez mindössze a jobb egérgombbal kell kattintani a csoportba felvenni szánt alkalmazás vagy mappa ikonján, majd a megjelenő menüben a Hozzáadás csoportos futtatáshoz menüpontot választani. A kis „villám” jel megjelenése az ikonok alatt jelzi, hogy ettől kezdve ezeket az alkalmazásokat egyetlen kattintással elindíthatjuk a szintén ezt a jelet viselő gombra kattintva.

Importálhatunk parancsikonokat

Jó hír, hogy a program – a rendszer beállításaitól függően – rögtön magyarul használható, így nyelvi nehézségekbe sem ütközik az amúgy is roppant egyszerű használat. Az Appetizer a Beállítások gombra kattintva testre szabható, így mindenki átalakíthatja a működését olyanra, amilyenre szeretné.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be