szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már olyan oldalakat, amelyekről látványos ikonokat tölthetünk...

Korábban mutattunk már olyan oldalakat, amelyekről látványos ikonokat tölthetünk le Windowsra és Macre, sőt kiemelten is foglalkoztunk néhány ikongyűjteménnyel (itt, itt, és itt).
De mi van akkor, ha nem mások által készített ikonokat szeretnénk használni, hanem inkább mi magunk készítenénk ilyeneket?

CS3-szerű ikonok, pillanatok alatt

Nos, több lehetőségünk is van. A legegyszerűbb, ha fogunk egy erre tervezett alkalmazást, mint amilyen például Windowsra az IcoFX, vagy Macre az Art Text 2. Esetleg egy tetszőleges képszerkesztőben is összeüthetünk ikonokat, amelyeket azután vagy ICO formátumba mentünk, vagy ha erre nem képes a program (elvileg ikonnak használhatunk BMP képet is, átírva a kiterjesztést, de azért ennyire nem egyszerű a dolog), akkor a hagyományos képformátumok valamelyikéből átkonvertáljuk azt, például az ToYcon programmal. Utóbbival egyébként akár fotókat is átalakíthatunk ikonokká, egyetlen mozdulattal.

Ezúttal azonban egy olyan alkalmazást szeretnénk mutatni, amelynek a segítségével az Adobe CS3 alkalmazásaihoz hasonló ikonokat készíthetünk Macre, Linuxra és Windowsra egyaránt, ráadásul mindössze néhány mozdulattal.
Az Icon Generator for Adobe Air kétféle ikon készítésére alkalmas. Elsősorban az Air, illetve az Adobe szoftverek ikonjaihoz hasonlókat kreálhatunk vele, de létrehozhatunk Web 2.0 stílusú ikonokat is. Egyszerű, mégis ízléses kis képek ezek, amelyek tökéletesek lehetnek akár saját alkalmazásainkhoz is (jó, hát nem lenne művészet összedobni őket képszerkesztőben sem, de így mégiscsak gyorsabb :)).

Éljen a Web 2.0 stílus!

A program használatához mi másra is lenne szükségünk, mint az Adobe Air-re. De ezen felül sem rajztudás, sem az ikonkészítés mélységeiben való elmerülés nem szükséges.
A program a kész ikonokat négy méretben menti el, külön PNG fájlokba. Ezekből a fent már ismertetett alkalmazásokkal lehet ICO fájlt készíteni, vagy Macen akár így is azonnal használhatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?