szerző:
techline.hu

Az Oracle EPM csomagja a Siebel és a Hyperion cégakvizíciókból származó termékek integrálásával és...

Az Oracle EPM csomagja a Siebel és a Hyperion cégakvizíciókból származó termékek integrálásával és továbbfejlesztésével jött létre. Ennek az alkalmazáscsomagnak csak egyik eleme a hagyományos értelemben vett üzleti intelligencia, a másik elem az úgynevezett teljesítménymenedzsment, ami az üzleti tervezést és a pénzügyi riportolást és a konszolidációt támogató alkalmazásokat foglalja magába.  Az EPM alkalmazáscsomag lényege, hogy az elemzések fontossága mellett, a sikeres üzletmenet kiindulópontjára, a megbízható, gyors és gyorsan reagáló üzleti tervezésre helyezi a hangsúlyt. Egy rendszerként kezeli az üzleti tervezést és a tervek végrehajtásának nyomon követését, ezáltal lehetővé teszi a vállalati teljesítmény javulását a legfrissebb tényadatok, tervvel való összevetése és elemzése által.

A vállalkozások igen nagy része, annak ellenére, hogy tudatában van a hibás előrejelzések és tervek negatív következményeinek, többnyire még mindig a jól megszokott, elkülönült táblázatokat használja tervezési folyamataiban. Ez egyrészt jelentősen csökkenti a tervezés megbízhatóságát és hatékonyságát, másrészt a hosszú tervezési ciklusok es előrejelzési pontatlanságok következtében a vállalatok a piaci változásokra is nehezebben reagálnak. Végeredményben pedig lemaradnak az üzleti lehetőségekről, valamint pénzt es erőforrásokat pazarolnak stagnáló üzleti szegmensekre.
Az Oracle EPM portfóliója egységes környezetben nyújt natív üzleti adatelemző és tervező funkciókat. Ugyanazon a felületen érhetők el a felhasználóbarát teljesítménykijelzők, az interaktív elemzőeszközök és a sokrétű formázást lehetővé tevő pénzügyi kimutatások, miközben a tervező rendszerrel is állandó a kapcsolat.  A Hyperion Planning segítségével egységes tervezési rendszerbe szervezhető a meglévő táblázatos környezet, miközben a platform a jövőbeni, egész szervezetre kiterjedő bevezetést is lehetővé teszi. Ennek eredményeként a vállalkozások meg tudnak felelni a legtöbbször pénzügyi szempontok által diktált, közvetlen tervezési igényeknek, miközben egy olyan kibővített költségvetési folyamatot hoznak létre, ami egyaránt lefedi a pénzügyi és üzleti egységeket.
A Hyperion Planning a tervezési tevékenységek közötti kapcsolat teljes ellátási láncra kiterjedő létrehozásával megteremti az összhangot az olyan pénzügyi és az üzemeltetési tervezési folyamatok között, mint például az árbevételek tervezése, marketingkampány-tervezés, kereslettervezés, munkaerő-tervezés és a műveleti projektek tervezése. A fontos üzleti tényezőkön alapuló tervezési funkciók segítségével a nem pénzügyi felhasználók üzleti és üzemi szempontokat adhatnak meg, majd az összetett üzleti szabályok révén kiszámítható azok pénzügyi hatása.
A teljesítménymenedzsment alkalmazások másik fő eleme az Oracle Hyperion Financial Management, a pénzügyi konszolidációt és riportolást támogató megoldás, amely lehetővé teszi a zárást és az eredmények riportolását mindössze néhány nap alatt. Az alkalmazás révén a pénzügyi vezetők a kapus szerepét felcserélhetik egy olyan partneréra, aki a leggyorsabban és legolcsóbban szállítja a stratégiai és operatív döntések meghozatalához szükséges pénzügyi mutatókat a vállalat számára.
A beépített riportolási funkciók révén a Hyperion a sarokköve a szigorú riportolási követelményeknek való megfelelésnek. A Hyperion által biztosított átláthatóság révén a pénzügyi csapat szakemberei megbízhatnak az adatokban, így felszabadul az az idő, amit egyéb rendszerek használatakor manuális egyeztetéssel, adatfelvitellel és ellenőrzéssel töltenek.

Oracle üzleti intelligencia csomag – dashboardok, elemzés, lekérdezés, riasztások...
Az Oracle Business Intelligence-ben dinamikus interaktív irányítópult (dashboard) felületek fogják össze az ad-hoc lekérdezéseket, a nyomdakész standard jelentéseket, riasztásokat, adatbeviteli lapokat (APEX). Az kis- és középvállalatoknak is rendkívül kedvező áru csomagot kínál az Oracle. Az Oracle BI csomagok tisztán webes architektúrában működnek, és tartalomban gazdag, interaktív felhasználói felületen jelenítik meg a felhasználó identitásának és szerepkörének megfelelően szűrt tartalmakat.
Az Oracle BI nyílt rendszer, gyakorlatilag az összes rendelkezésre álló adatforrásból szintetizálja a vállalati vagy üzletági jelentésrendszert, emellett mindenfajta technológiai készlethez illeszkedik.

 


Az adatok könnyen kezelhető és egyértelmű megjelenítésének köszönhetően a felhasználók mindig pontos és hatékony döntéseket hozhatnak.
Az Oracle BI a végfelhasználók számára készült eszköz, alkalmazásával könnyen elkészíthetőek és publikálhatók a webes felületen az intuitív eseti (ad-hoc) lekérdezések, elemzések, paraméterezéssel, szűréssel, legjobb-legrosszabb kiválasztással az üzleti fogalomkészletből választva az elemzési szempontok könnyen összekattinthatók.
Az üzleti intelligencia tartalom a böngészőből, illetve akár az iPhone készülékekről egy ingyenes natív alkalmazással is elérhető.
A nyomdakész, szépen formázott kimutatásokkal, paraméterezett jelentésekkel a BI csomagban a jól ismert MS Word felületen varázslók segítségével szerkeszthetők és formázhatók, közvetlenül az elemzők által.

 

A minta (template) alapú módszerrel az elemzők nyomdakész és gazdag tartalmú jelentéseket, űrlapokat készítenek és publikálnak. Ezek a szép, „felöltöztetett”  formátumú kimutatások az eszköz webes felületén megtekinthetőek, paraméterezetten futathatók, illetve időzíthetők. A dokumentumok számos helyre kerülhetnek (nyomtatóra, ftp szerverre, e-mail üzenetbe, faxra vagy közvetlenül például az intranetre) az elterjedt formátumokban.

Kész üzleti tartalom
Az Oracle BI-hoz kész üzleti tartalom is használható: olyan hatékony, előre beépített megoldások, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára a gyorsabb bevezetést, méghozzá kevesebb kockázat mellett, a hagyományos adatelemző megoldások felépítéséhez szükséges költségeknek mindössze a töredékéért. Mindez tartalmaz kész irányítópultokat, kész elemzéseket, jelentéseket, riasztásokat, vezetett elemzéseket, és a lehetőséget, hogy az üzleti fogalmakat felhasználva további lekérdezésekkel bővítsük a rendszert. A kész üzleti tartalom pénzügy, ellátási lánc, HR adatokhoz állt rendelkezésre a legelterjedtebb nagy vállalatirányítási rendszerekhez, továbbá iparág-specifikusan az ügyfélkapcsolati (CRM) modulokhoz.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Fidesz néppárti tagsága még mindig be van fagyasztva

A Fidesz néppárti tagsága még mindig be van fagyasztva

Összeszakadt egy víztározó gátja Oroszországban, többen meghaltak

Összeszakadt egy víztározó gátja Oroszországban, többen meghaltak

Franciaország körözést adott ki az Iszlám Állam vezetője ellen

Franciaország körözést adott ki az Iszlám Állam vezetője ellen

Csak páros számokat húztak ki az ötös lottón

Csak páros számokat húztak ki az ötös lottón

Traktorral fogalmazta meg gondolatait a Brexitről egy brit gazda

Traktorral fogalmazta meg gondolatait a Brexitről egy brit gazda

Videó: Lady Gaga leesett a színpadról

Videó: Lady Gaga leesett a színpadról