szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

E.

E.gg Timer névre hallgat az online időzítő, s nem véletlenül utal a neve a tojásföző órára. A háziasszonyok egyik kedvence éppen arra való, hogy a lágytojásfőzés szempontjából oly kritikus 3 perc elteltére figyelmeztessen. Nos, a mi online „tojásfözőóránk” nemcsak a másodperceket és a perceket méri, hanem az órákat, sőt akár az éveket is (bár ez utóbbinak túl sok értelmét nem látjuk). Tehát ha azt akarjuk, hogy bizonyos idő elteltével jelezzen a számítógépünk, csak lépjünk fel a http://e.ggtimer.com oldalra, s írjuk be angolul azt az időtartamot, amit mérni kezdjen a timer (példa: 1 hours5minutes10seconds, azaz 1 óra, 5 perc, 10 másodperc), majd kattintsunk a Go-ra. Ezután nyugodtan elkezdhetünk dolgozni vagy játszani a gépen, hiszen a timer, miközben persze végzi a dolgát, udvariasan meghúzódik a háttérben (a böngészőfülben azért látható, éppen hol is tart a visszaszámlálás). Amikor pedig letelt az előre beállított időtartam, kellemes beep-eléssel figyelmeztet a gép.

Bár az E.gg Timer a háttérben ügyködik, mindig látható, hol tart a visszaszámlálás

Az E.gg Timer oldalon leltünk rá egy másik időzítőre, amelyet a teázás szerelmeseinek figyelmébe ajánlunk. Az oldalon megnézhetjük, melyik típusú teát, milyen hőfokon és emnnyi ideig kell áztatni. (Vigyázat, az oldalon Fahrenheit-ben van megadva a hőmérséklet, az átszámításhoz egy konvertert ajánlunk: http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm.

A remek tea titka

Ha az optimális teakészítés időtartamára szeretnénk figyelmeztetést kérni, akkor többféleképpen is eljárhatunk. Rákattinthatunk a tea típusára, beírhatjuk a beviteli mezőbe a tea nevét (persze angolul, például: green, black), vagy - akárcsak a fenti esetben – a percek számát. Ez az online szolgáltatás is a háttérben méri az időt, s kellemes csengetéssel jelzi: elkészült a tea.
Persze másképp is használható ez a szolgáltatás. Elég beírni a böngészőbe az oldal nevét, s egy per jellel mögé írni a tea típusát, vagy a visszaszámlálási időt (pl.: http://steep.it/5minutes4seconds) Minthogy az időtartam bármennyi lehet, a teázást segítő oldal egyszerű timerként is funkcionálhat.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!