szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég mutattunk egy szolgáltatást, ahová ha felöltjük MP3-as dalainkat...

Nemrég mutattunk egy szolgáltatást, ahová ha felöltjük MP3-as dalainkat, utána már kényelmesen elérhetjük azokat szinte bármilyen eszközről, az interneten keresztül.
Ezúttal az iTunest használóknak mutatunk egy remek lehetőséget, hogy ne kelljen a több gigabájtos gyűjteményt sehová felmásolni, hanem egyszerűen megoszthassák azt az interneten keresztül, majd elérjék a munkahelyen, barátoknál vagy akár lakáson belül a másik gépen.
A pulpTunes szoftverét letölthetjük Windowsra, OS X-re és Linuxra egyaránt. Utóbbira persze nincs iTunes, de ha van iTunes-nak megfelelő XML fájlunk a gépen tárolt dalokhoz, akkor a dolog elvileg Linuxon is működni fog.

Pillanatok alatt letölthetjük

Az apró program letöltése és elindítás után csak akkor van tennivalónk, ha tűzfalat és routert használunk, mivel ebben az esetben a tűzfalnak engedélyeznünk kell a szükséges port megnyitását, a routeren pedig be kell állítanunk a port forwarding szolgáltatást, szintén az adott portra (ehhez kapunk segítséget az oldalon).
Eztán semmi különöset nem kell tennünk, az IP címünk és a port megadásával bármely böngészőből elérjük egy rendkívül kényelmes és meglepően gyors webes felületen a dalainkat (plusz az iTunes lejátszási listáit). Azonnal kezdhetjük a lejátszást streamként, vagy akár le is tölthetjük a dalt.

Kényelmes és gyors felület

Értelemszerűen a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy mi kényünk kedvünk szerint megosszuk dalainkat az interneten, de elvileg ezt az oldalt csak mi érjük el, hiszen tudni kell hozzá az IP címünket és a port számát is, illetve fokozhatjuk a védelmet egy felhasználónév és jelszó megadásával, amely nélkül hiába kószál valaki az oldalon, nem tud belépni.
Szóval aki nem szeretne összetűzésbe kerülni a jogvédőkkel, az ne azzal kezdje, hogy szétküldi a linkjét minden barátnak és ismerősnek, aztán berakja egy fórumba is.
A pulpTunes azonban tökéletes megoldás, ha olyan helyen vagyunk, ahol lehetőségünk lenne zenét hallgatni, csak éppen a gyűjteményünk nincs kéznél. Ekkor tetszőleges böngészőben, tetszőleges rendszeren érhetjük el az otthoni iTunes gyűjteményt (a lejátszás megoldható a böngészőben, szóval ehhez sem kell külön program azon a gépen, amelyik előtt ülünk).
Arra is remek, ha az otthoni asztali gépen lévő dalokat a konyhába kihurcolt notebookon keresztül szeretnénk hallgatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!