szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavalyinál nagyobb mezőnyből - 85 nevezés közül - számos új blog közül választotta ki háromfős zsűrink és a közönség a legjobb tíz gasztroblogot.

A közönségzsűribe jelentkezők és a szakmai zsűri összesített szavazata alapján az alábbi végeredményt kaptuk:

1. Malackaraj
2. Kísérleti konyha
3. Limara péksége
4. Palócprovence
5. Lilahangya
6. Édes élet cukor nélkül
7. Étel, ital, kicsi Vú
8. Praktikák sok gyerekhez
9. Bodza konyhája
10. "Anya, ez isteni!..."

Gratulálunk Malackarajnak győzelméhez és nyereményeihez!

A hvg.hu Gasztronómia rovata felajánlotta, hogy a kategóriagyőztes blog szerzőjét ill. szerzőit bemutatja a rovatban. További részletekért a szerzőt megkeressük.

Zsűritagjaink véleménye:

"A malackaraj blog nem finomkodik, odavágja az olvasó elé a fél kilós T-bone steak-et. Olyankor érzem, hogy érdemes élni! Olvasom az első posztja óta, és örülök, hogy végre egy másik nő is bevallja, hogy mennyire jó érzés egy nagy, véres hússzeletet beletenni a serpenyőbe. Persze a serpenyő öntöttvas legyen, és ne teflon, ami pedig kifröccsen belőle, az csakis zsír lehet. "
Fűszeres Eszter az idei győztesről

"Itt minden a helyén van. Remek fotók, fantasztikus kreálmányok, gasztronómia nem mindennapi szinten! A szuper és ötletes receptek mellett étteremkritika, fotózásról okosítás és mindezek egy fiatal pasitól."
Ízbolygó, a tavalyi győztes a második helyezettről

"Kenyér illat, ropogós serclik. Limara blogja a kenyérre specializálódott, és ez a mi szerencsénk! Sajnos egyre gyakoribb, hogy csak ehetetlen kenyerek kaphatóak a péknél, úgyhogy mindenkinek tanácsolom, hogy tegye a kedvencei közé a blog címét. Ha bárhol elakadnánk, a szerző nagyon kedvesen segít."
Fűszeres Eszter a harmadik helyezettről

"A versenyben levő 85 gasztroblog kevés kivételtől eltekintve igen magas színvonalú. A visszatérő versenyzők és az évről évre egyre szélesebb körben ismert bloggerek mára olyan meghatározó szereplői lettek a magyar gasztrovilágnak, akikre nemcsak a médiának, de a vendéglátós és a gasztronómiához tartozó más szakmáknak is érdemes felfigyelnie. Jellemzően változatos stílussal, sokoldalú látásmóddal és főleg minőségi tartalommal bírnak. Nem egy közülük olyan közösségformáló, értékmegőrző és -teremtő, amivel az egész magyar gasztronómia megbecsüléséhez és fejlődéséhez járul hozzá. De a jók közül is ki kell választani a legjobbakat, ami az idén – örvendetesen – különösen nehéz volt."
Gyimesi Zsuzsa az idei mezőnyről

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!