szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A szoftver papír-alapú dokumentumokból, PDF fájlokból, vagy digitális...

A szoftver papír-alapú dokumentumokból, PDF fájlokból, vagy digitális kamerával készült képekből kiindulva RTF, XLS, kereshető PDF és HTML fájlt tud készíteni. A kiváló felismerési pontosságot biztosító, 171 nyelvet ismerő és intelligens rendszerének köszönhetően, képes visszaadni a dokumentumok eredeti formátumát. Az „egy kattintásos” átalakítási megoldások és a maximálisan felhasználóbarát felület az ABBYY FineReader Express Edition for Mac-t széles felhasználói kör részére ideális OCR megoldássá teszi.

„Ez a szoftver a Mac felhasználók széles táborának lehetővé teszi, hogy maximálisan kihasználják az ABBYY többszörösen elismert FineReader technológiájának lehetőségeit.” nyilatkozta Sergey Popov a FineReader fejlesztési igazgatója. „Még az OCR technológiában nem jártas felhasználók számára is egy könnyen kezelhető és csúcs minőségű OCR és PDF konverziós megoldást adunk.”

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac a legkülönfélébb dokumentumok, mint pl. újságok, könyvek, táblázatok és üzleti dokumentumok feldolgozására alkalmas és a még olyan hagyományosan nehéz OCR feladatokat is megoldja, mint pl. a faxok vagy a digitális fényképek szöveg-felismerése. Ennek érdekében például a kiindulásul szolgáló ferde képeket is képes korrigálni.

A digitális kamera OCR technológia előretörésének köszönhetően a digitálisan készült képekből kinyerhető a szöveg, és a fényképezőgép kvázi szkennerként használható. Így mód nyílik olyan dokumentumok beszkennelésére és azokból a szöveg kinyerésére, amelyek egyébként nehezen lennének hozzáférhetők, pl. egy könyvtárban, egy üzleti megbeszélésen vagy akár az utcán sétálva. A fényképezőgép és néhány kattintás segítségével az Express Editionben mindez könnyen megoldhatóvá válik.  

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac ezen kívül, képes átalakítani a különböző forrásból származó kép alapú PDF fájlokat, archiválás céljára alkalmazható, kereshető PDF fájlokká.

A könnyebb kezelhetőség érdekében a leggyakoribb rutinfeladatok egy ún. Gyorsgombok menüben kerültek összefoglalásra, így a felhasználó egy kattintással már az eredményhez jut. De lehetőség van arra is, hogy egyszerre több dokumentumot konvertáljunk és egyesesítsünk egyetlen fájlban. Ezzel a felhasználó jelentős időt takarít meg, pl. több PDF fájl egyesítése során.

Az ABBYY FineReader Express Edition for Mac az ABBYY „light” OCR termékcsaládjába tartozik. Ezek a termékek miközben tartalmazzák a dokumentumkezelés legfontosabb funkcióit, egy nagyon egyszerű és kényelmes kezelőfelületet kínálnak a felhasználók széles tábora részére.
A szoftver Mac OS x 10.4 vagy későbbi verziót igényel, és fut mind PowerPC-n, mind Intel alapú Macintosh szoftveren. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba