szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új szolgáltatását ajánlja a Google: ingyenesen rögzíthetik végakaratukat az emberek egészségügyi adatokat kezelő alportáljukon.

A Google Health online kitölthető, előzetes szándékról szóló nyomtatványokat tett elérhetővé, amelyen az emberek részletezhetik, milyen beavatkozásokat engedélyeznek az orvosoknak abban az esetben, ha betegségük vagy sérülésük megakadályozza őket, hogy akaratukat kifejezzék.

A szakemberek közreműködésével összeállított nyomtatvány ingyenesen letölthető és az Egyesült Államok különböző államainak törvényeihez igazítható - közölte Roni Zeiger és Julie Wilner a csoport képviseletében a Google hivatalos blogjában. Egy ilyen nyilatkozattal a család és az orvosok tiszteletben tarthatják a beteg akaratát akkor is, amikor valaki már nem tud kommunikálni.

A Google nemrégiben vezette be új szolgáltatását, melyben az emberek feltölthetik és elektronikusan tárolhatják beolvasott orvosi dokumentumaikat és adataikat, valamint dönthetnek arról is, kit engednek betekinteni egyes részeibe. Zeiger és Wilner szerint mindez csökkenti a felesleges papírhasználatot a páciensek kezelésében.

"Reméljük, egyszer túllépünk a papírokon, ám addig is a Google Health segít benne, hogy a felhasználók egyetlen biztonságos helyen elektronikusan rögzíthessék a papíron lévő orvosi adatokat, beleérte az életvégi nyilatkozatot is" - írják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!