szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ne is próbáljuk megérteni a gazdag emberek észjárását, sosem fogjuk...

Ne is próbáljuk megérteni a gazdag emberek észjárását, sosem fogjuk átlátni, legfeljebb ha mi magunk is bekerülünk közéjük. Hogy miért jobb érzés megvenni százezer szalonnarészvényt, hogy majd a nap végére ötmilliárdos vagyonunk ötmilliárd-kétmillió-egyszázezerre gyarapodjon, ahelyett, hogy azt mondanánk: „oké, ötmilliárd elég! Leálltam!”… és a hasunkat süttetnénk a napon valahol? Miért jó érzés megvenni hatodik autónkat, amibe valószínűleg havonta egyszer (sem) fogunk beleülni? Mi a fenéért kellett Charles Simonyinak az űrbe repülni? A válasz valószínűleg az emberi természetben rejlik:habár lejöttünk a fáról, de nem távolodtunk el tőle, üldögélünk a tövében, és továbbra is több bogyót és gyökeret (autót, ingatlant, notebook-ot?) halmozunk fel, amint amennyire szükségünk van.

A számítástechnika sem kivétel – ugyanúgy a gazdagok „játszótere”, mint bármilyen más terület, és ha már megvan az a bizonyos hatodik autó is, nincs más hátra, mint méregdrága notebookot venni! Azért notebookot, mert az hordozható, ergó lehet mutogatni. Méregdrága vasmacskát például nem gyártanak, mivel azt senki nem látja. Lássuk a kínálatot! (A luxus notebook kínálatot, nem a vasmacskákat…) 
 
A Tulip E-go Diamond nevű gép  a gyártó szerint elsősorban hölgyeknek készült.

No nem azért mert az „e-go”-t egónak kell ejteni, kaján vigyorral célozva tulajdonosának egójára… , hanem azért, mert a kivitele is elég nőies, kerekített formák, és persze gondosan csiszolt nyolcvan karátos gyémántok díszítik.

A gépecske paraméterei, leszámítva a gyémántokat és az Apple-tól arcátlanul ellopott külsőt, elég gyérek… 1 GB RAM, AMD Turion 64, ATI Radeon Xpress 200 grafikus kártya (sőt kártyácska…) 100 GB-os merevlemez, és 12”-es kijelző 1280x800-as felbontással.

A masina ára 350 ezer dollár, azaz kb. hatvanötmillió forint. Hogy miért költ valaki ennyi pénzt egy olyan notebookra, amivel még játszani sem lehet normálisan, sőt az 1 GB memóriával éppen hogy elketyeg az XP… Nos, a miértre már megpróbáltunk választ keresni a bevezetőben, sikertelenül. Részemről inkább elballagok a Laptop.hu-ba, vagy bepötyögöm a Techline Shop-ot, és nem hatvanmillióért, hanem hatvanezerért kapok jobbat. Szóval, aki gazdag, az nem biztos, hogy okos is (lásd. Paris Hilton… khmm…) A gép persze szép, ezt el kell ismerni (de azért, egy MacBook Pro szebb… és jobb is).

Mielőtt azt hinnénk, hogy a 350 ezer dollár sok, szögezzük le gyorsan, van ám ennél drágább is!

Donald Tramp féle felhasználók számára készíti gépeit az Angliában székelő Luvaglio. A Luvaglio laptop egészen pontosan egy millió dollárba kerül, és a megrendelő kiválaszthatja, hogy bőr- vagy fa borítású legyen a gép. Az mind nagyon szép, de a 120 GB-os merevelemez nem túl nagy, a gyémánttal helyettesített kapcsológombok pedig nem sokat segítenek, ha a lemez túl kicsi. Csak összehasonlításképpen: egy 1 TB-os merevelemez kb. harmincezer forint.

Nézzünk egy viszonylag olcsó  játékszert is: az Ego Bentley (úgy látszik, az egó-s névadás nagyon divatos) csupán 19 ezer dollárba, azaz nagyjából 3,5 millió forintba kerül. Szinte ingyen van!

Cserébe viszont nem tud semmit. 2 GB RAM, 160 GB HD, Mobile AMD TurionTM 64 processzor, és 12”-es kijelző. Igaz, tízféle színben is kapható, és van rajta Bentley logó, ami valószínűleg passzolni fog Tag Heuer óránkhoz, B&O mobiltelefonunkhoz, és az asztalra dobott BMW kulcshoz.

A gép borítása természetesen bőr.

Nos, kedves olvasó, ha lenne felesleges pár milliója, melyiket választaná?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Ismeretlen holttestet találtak az M1-es autópályán

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon