szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb Google terv szerint nemsokára indul a bétateszt, a publikussá tett Google...

A legújabb Google terv szerint nemsokára indul a bétateszt, a publikussá tett Google dokumentumok keresési találatok közötti megjelenítését illetően. A cég tervei szerint, egy-egy kulcsszóra már nemcsak weboldalak, kép- és videotalálatok jelennek majd meg, hanem az igen tekintélyes adatállománnyal rendelkező Google Docs találatok is (többnyire doc, xls és pdf fájlok.) 

A Google nem győzi hangsúlyozni, hogy csak akkor „keresnek” feltöltött anyagaink között, ha azok publikusak, valamint létezik olyan website, ahonnan már „linkelve” vannak. Hogy a feltöltött dokumentumok publikusak legyenek-e, azt a felhasználó dönti majd el, a „share” (megosztás) fülön található opciók segítségével.

Nemsokára bárki kereshet dokumentumainkban?

Sok felhasználó azonban máris aggályosnak érzi a megoldást, lássuk be jogosan. Hiszen ezentúl csak akkor lesznek feltöltött dokumentumaink privát besorolásúak, ha nem publikáljuk őket. Viszont akkor miért töltenénk fel ezeket? Hiszen a publikálás lényege pont az, hogy egy általunk megadott felhasználói csoport láthatja dolgainkat, de más nem. 

További aggodalmakra ad okot, hogy az anyagainkat tudtunk és belegyezésünk nélkül is linkelheti valamilyen website - így máris megjelennek a keresési eredmények között, holott esetleg mi csak barátainknak/munkatárainknak szántuk őket. A The Register szerint ez ismét egy olyan terület, ahol a Google-nak meg kell találnia az egyensúlyt a privát szféra és a mindenáron való adatpublikálás között. A felhasználók többsége szerint a Google dokumentumok nem arra valók, hogy megjelenjenek a keresőben, ezzel az erővel akár Gmail leveleink között is kereshetne a google.com – és az már tényleg nem lenne szerencsés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Google-iroda az iPhone-on

A MiGhtyDocs nevű ingyenes program az iPhone-ra menti az összes dokumentumunkat, így akkor is olvashatjuk...

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi

1,2 milliárd forint közpénztámogatással fejleszti miskolci gyárát a Sanofi

43 illegális bevándorló szabadult ki egy hűtőkamionból Bécs mellett

43 illegális bevándorló szabadult ki egy hűtőkamionból Bécs mellett

A mobilok miatt is pusztulhatnak a rovarok

A mobilok miatt is pusztulhatnak a rovarok