szerző:
techline.hu

A számítástechnika - és ezen belül a gépek - rajongóinak...

A számítástechnika - és ezen belül a gépek - rajongóinak határtalan a képzelete, és az elszántsága. Van, aki tíz monitort összekötve szimulált repülőgépet vezet a garázsban, de léteznek olyan felhasználók is, akik minden idejüket (és pénzüket) a World Of Warcraftnak szentelik; és ezért tíz gépen folyamatosan játszanak tíz különböző „karakterrel”. És persze vannak, akik csak magát a hardvert, azaz a gépet alakítják át a legkülönbözőbb módokon (extrém tízes listánk a legbizarrabb átalakításokról itt található). 

Nem esett szó azonban eddig azokról a felhasználókról, akik semmi extrémet nem készítenek: nem lesz USB-s kávéfőző és hűtőszekrény építve a számítógépházba, sőt nem hajtják meg a videokártya-ventilátort mókuskerékkel… Ellenben mindent a sebességnek, vagy a kényelemnek, vagy egyéb „mindennapi” szempontnak rendelnek alá. A végeredmény pedig már nem lesz olyan „mindennapos”. Lássuk a legmenőbb (vagy legelborultabb?) számítógép-összeállításokat!

A Project Nighthawk névre hallgató konfiguráció (munkaasztal? összeállítás?) kizárólag azért készült, hogy a gazdája kényelmesen játszhasson kedvenc repülős játékaival.

Három 17”-es LCD monitor (manapság már nem drága dolog) biztosítja a képet, a hardver lelke pedig egy AMD Athlon 64 FX-55 processzor, 1 GB (512 MBx2) DDR PC-3200 memória, dual nVidia NX6800-TD256 videkártya (természetesen SLI). A paraméterek a technika gyors fejlődése miatt ma már egyáltalán nem nevezhetőek erősnek (napjainkban már a 4 GB RAM lesz az átlagos lassan…), az összeállítás azonban nagyon szép, és ránézésre is kényelmesnek tűnik, megérdemli hát, hogy felkerüljön a listára.

Van, aki a paraméterek helyett inkább az ergonómiára és a lakberendezésre összpontosít: ennek a megközelítésnek szép példája ez a konfiguráció. Paramétereiben semmi különös, egy sima PC, ám a falra helyezett két lapos monitor, és az egész setup elrendezése igen igényes.

Csak hogy ellenpélda is legyen: más felhasználókat viszont egyáltalán nem érdeli, hogyl mennyire esztétikus a számítógépszoba, a lényeg, hogy mindenből legyen, mindenből a legjobb és persze sok! A képen látható felhasználó persze egy kicsit „csalt”, mivel jó pár TV (házi videó-megfigyelő rendszer) is van a konfigurációban. Mindenesetre az „őrült tudós laborja” életérzést százszázalékosan sikerült megvalósítania.

A „szárny” azaz a „The Wing” névre hallgató Apple összeállítás egész egyszerűen gyönyörű – már ha valaki esztétikailag fogékony a Star Trek jellegű berendezésekre.

A cucc alapja nem más, mint a számítógépasztal, ami egy kiszuperált repülőgép szárnyából készült (innen a „Wing” elnevezés).  A hardvert egy MacBook Pro szolgáltatja, a vezeték nélküli Apple billentyűzet és egér pedig a Star Trek (vagy Star Wars?) életérzést hivatott sejtetni. Egy szó, mint száz, simán elfogadnám a nappali sarkába ezt a kis konfigot.

Ha már szóba jött a Macintosh (végül is szép és érdekes dolgokról írunk, és a Mac ugyebár…) akkor lássuk a legjobbat: az Ultimate Mac Design fantázianévre hallgató összeállítás gazdája nem kicsinyeskedett: a képet három, egyenként 30” méretű Apple Cinema Display szolgáltatja, van hozzá egy „kis” 23”-as Apple kijelző (csak hogy legyen), a gép pedig egy 17”-os PowerBook.

Az összeállításban szerepel még egy iSight, ha esetleg videokonferenciázni kellene, és van még az asztal alatt egy Mac Mini is, ha esetleg vészhelyzet állna elő…
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

Csak húszan éltették Hitlert a születésnapján

Csak húszan éltették Hitlert a születésnapján

Benzema mesterhármasával nyert a Real Madrid a La Ligában

Benzema mesterhármasával nyert a Real Madrid a La Ligában

A világ legismertebb hegymászói haltak meg egy lavinában

A világ legismertebb hegymászói haltak meg egy lavinában

Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t