szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az újításokból van ami bejön, és van, ami csúfosan megbukik (Tábla PC ugyebár…).

Az újításokból van ami bejön, és van, ami csúfosan megbukik (Tábla PC ugyebár…). Az viszont tagadhatatlan, hogy a Microsoftnak rengeteg érdekes újítást köszönhetünk, elég ha csak az Xbox Live-ra (és az achievementekre) gondolunk, sőt a Silverlight is feljövőben van, Vagy ott van a fantasztikusan innovatív Surface. A legújabb fejlesztés, amelyet a MIXX 2009 konferencián mutattak be, az „Interactive Office Wall” névre hallgat, magyarosan interaktív irodai fal, vagy hasonló lehetne.

Az interaktív fal (hivatalos magyar elnevezés hiányában egyelőre hívjuk így) egy érdekes keveréke a Surface-nek, az érintőképernyőnek és a digitális asszisztensnek. A találmány még csak prototípus ugyan, de már működik. Igaz, a válaszidő még nem a leggyorsabb, és a kijelzőn is lehetne még csiszolni. Annyi azonban már most is látszik, hogy az elképzelés igen jól használható lesz a mindennapi életben és munkában is – legalábbis, ha megéri, hogy „végleges” verzió szülessen belőle.

A prototípust Yusuf Mehdi, az MS Online Audience Business alelnöke mutatta be a kiállításon. Az interaktív fal bemutató videója itt látható (kicsit sok a bevezető szöveg, de 1.20-tól már kezd érdekes lenni a dolog).

Kíváncsian várjuk, vajon végül mennyi fog ebből a nagyközönség számára is elérhetővé válni. Lehet, hogy nemsokára PC helyett olyan interaktív falat használunk majd, mint Tom Cruise a különvéleményben?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!