szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint kétezer emberről tudunk, akik ugyanazzal a rejtélyes, kopaszodó férfival álmodtak: a titokzatos férfi még életvezetési tippeket is adott egyeseknek. Mindannyian hazudnak - derül ki az IO9 történetéből -, a "This Man"-ként ismert férfi története ugyanis csak hoax. Pedig az arckép még nekünk is ismerős.


2006-ban egy New York-i pszichológus páciense rajzolta le azon férfi arcát, akivel már korábban többször álmodott és aki álmában még tanácsokat is adott neki, hogy miként alakítsa életét. A páciens ébrenléti óráiban korábban sosem látta ezt az illetőt. A rajz több napig a pszichológus asztalán feküdt, itt vette észre egy másik páciense, aki fel is ismerte a rajta lévő férfit: igaz, az ismeretlen férfi csak álmaiban jelent meg számára. A pszichológus kollégáinak is megmutatta a rajzot, akik hónapok múlva tudatták vele: vannak olyan páciensek, akiknek visszatérő álmaik vannak és a rajzon szereplő ismeretlen szerepel bennük.

És Ön álmodott már a kopaszodó férfival?
Így született meg a This Man legendája, írja az IO9 sci-fi hírportál és egyúttal tudatja is, hogy aki szenzációhajhász, hollywoodi forgatókönyveket idéző történetet sejt a hír mögött, jó gyakorlata van a városi legendák terén. Az álmokban megjelenő titokzatos férfi ugyanis Andrea Natella szociológus egyik kísérletében szerepel - az olasz férfi ugyanis Guerriglia Marketing nevű cégével végez hasonló médiahackeket. Akik úgy vélték, a történet csupán egy terv az óvatlan embereket kondicionálja, jól tippeltek - akik szerint lehetséges belépni mások álmaiba eddig fel nem derített képességek révén, még várhatnak a magyarázatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Mire megy egy magányos forradalmár, ha mellé állnak az emberek?

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t