szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártója, az Intel Corporation és a piacon legfőbb vetélytársának számító AMD csütörtökön bejelentették, hogy egyezséget kötöttek a köztük lévő vitás kérdések rendezéséről.

A közös közlemény szerint minden lezáratlan jogi vitának véget vetnek, beleértve a trösztellenes eljárásokat és a szabadalmi ügyeket is. Az Intel és az AMD közös kommünikéje szerint "bár a múltban a két cég közötti viszony nehézségekkel volt terhes, ez az egyezség véget vet minden jogi vitának, és lehetővé teszi a cégek számára, hogy erőfeszítéseiket a termékfejlesztésre és az innovációra koncentrálják".

A megállapodás szerint a két cég megállapodott arról, hogy bizonyos szabadalmak jogait megosztják egymás között. A két cég visszavonja az ezzel kapcsolatos korábbi beadványait, bírósági kereseteit, és az Intel 1,25 milliárd dollárt fizet az AMD-nek.

Az Intel vállalta, hogy tartja magát üzleti tevékenységében néhány, az egyezményben meghatározott előíráshoz. Ennek fejében az AMD visszavonja trösztellenes és más, az Intellel szembeni kereseteit, beadványait az USA-ban és Japánban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten

Újabb engedményt kaptak az autósok, ezúttal Budapesten

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával

Az Európai Unió leszerződik 160 millió vakcinára a Modernával

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja

Januártól mindenhol el fogják fogadni a bankkártyáját – de most már otthon is hagyhatja