szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban írtunk a Voice Candy elnevezésű apró OS X-es programról, amelynek a segítségével Darth Vader vagy éppen...

Korábban írtunk a Voice Candy elnevezésű apró OS X-es programról, amelynek a segítségével Darth Vader vagy éppen Alvin mókus hangján szólalhattunk meg. Pontosabban a mikrofonnal rögzített hangunkat tudtuk elváltoztatni a felkínált témáknak megfelelően (megjegyzésként: a MacHeist.com oldalon most éppen ingyen tölthető le ez a program).

A Voices hasonló megoldást nyújt, csak éppen az iPhone-on, így bárhol, bármikor kreálhatunk mókás hangüzeneteket, hogy aztán megosszuk azokat ismerőseinkkel e-mailben, vagy akár a Facebookon is, egy mozdulattal.
A használata rendkívül egyszerű, a kissé színpadias felületen kiválasztjuk, milyen hangon kívánunk majd szólni a néphez (17 különféle stílust találunk benne, vagy készíthetünk utólagos torzítás nélkül is mondjuk hangos jegyzetet).

A választás után a mikrofon képének megjelenésével egy időben már kezdhetünk is, és ha végeztünk, csak érintsük meg a mikrofon közepén látható Stop gombot. A program ezután egy kicsit szöszmög az átalakítással, majd meghallgatjuk a rögzített hangfelvétel eltorzított változatát, a korábbi választásnak megfelelő hangon (Alvin mókustól a roboton át a visszhangos barlangig mindenfélét találunk benne). Ha tetszik, mentjük, ha nem, töröljük, és készíthetünk másikat.

A mentett felvételeket a kazetta ikon megérintésével hívhatjuk elő. A listából kiválasztva lejátszhatjuk, vagy a Share gombot megérintve megoszthatjuk azokat. Utóbbi esetben egy mozdulattal küldhetjük hangos üzenetünket a Twitterre, a Facebookra vagy e-mail-csatolmányként (WAV formátumban) tetszőleges címre.
A program felülete nagyon látványos, és a konvertálást leszámítva gyorsan működik minden. Hosszabb szöveg esetén a konvertálásra azért várnunk kell egy kicsit. Ezt leszámítva kedves kis programról van szó. Mivel most jelent meg, jelenleg 1 dolláros áron juthatunk hozzá, de az ár később valószínűleg emelkedni fog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!