szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A hősidőkben a 404 csak a böngésző  vagy a szerver által generált szabvány hibaüzenet-oldal volt, később azonban...

 A hősidőkben a 404 csak a böngésző  vagy a szerver által generált szabvány hibaüzenet-oldal volt, később azonban elkezdtek megjelenni a különböző mókás és érdekes 404-es oldalak.

Lássuk a Techline kedvenceit! Egyik közülük a http://fryewiles.com/ 404-es oldala – „uppsz, úgy tűnik elvesztettük egyikünket” – mondják a jópofa dagadt madárkák a dróton.

A következő klasszikus a http://www.limpfish.com hibaüzenete. Egy mókás apróhirdetést láthatunk, ahol „weboldal kerestetik” – logikus, hiszen ha 404, akkor nincs meg!

 

A http://www.galiacho.es oldalán egy híres Blue Screen fogad minket, amennyiben törött linkre kattintanánk. Nagyon ötletes, sőt elsőre valószínűleg ijesztő is (ne kapkodjunk a reset gomb után).

És ha már hibaüzenet: ennél jóval mókásabb és profibb a teljesen animált és élethű C64-es számítógépet utánzó 404-es oldal a http://www.klaus.dk/sdsada címen. Aki emlékszik még a régi BASIC parancsokra, annak különösen jópofa lehet. Persze aki már nem tudja, mi is az a C64, annak ez nem mond semmit.

Ezen az oldalon egy alaposan kivitelezett levezetést és folyamatábrát találunk arról, hogy valójában mi is történt, miért lett a vége 404, és mi a teendő a továbbiakban. Hiába, a logikus programozó elme ugyebár...

Az http://www.ook.co.uk 404-es oldalát pedig eltehetjük emlékbe, így lehet egy saját 404-es emlék kuponunk. De inkább ne tegyük...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk