szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Öreg szoftver nem vén szoftver, tartja az ősi mondás... vagy valami ilyesmi.

Öreg szoftver nem vén szoftver, tartja az ősi mondás... vagy valami ilyesmi. Az mindenesetre biztos, hogy a Desktop Earth nem mai darab, de még a legújabb Windows 7 alatt is remekül használható, ráadásul ingyenes.

A program segítségével egy kiterített földgömböt helyezhetünk el Asztalunk háttereként, amely mutatja a nappalok és éjszakák váltakozását, illetve az aktuális felhőtakarót is. Utóbbit online tölti le az internetről, néhány órás frissítéssel (ha engedélyezzük neki).
Választhatunk több, különböző nappali és éjszakai grafikus megjelenítés közül, kérhetünk vágott vagy teljes méretű elhelyezést (attól függően, milyen képarányú monitort használunk). Azt is meghatározhatjuk, mely város legyen a kép középpontjában.

Az éjszakák és nappalok, illetve a felhőzet folyamatos váltakozása miatt állandóan változó háttérképet kapunk. A felhőzet részletességét és frissítési ütemét ugyancsak mi adhatjuk meg.
A képeket megjeleníthetjük Active Desktop elemként, vagy „rendes” Windows háttérként.

Akinek a Desktop Earth valamiért nem igazán tetszene, letöltheti a sokkal modernebb külsejű és még ennél is jóval testre szabhatóbb Earthdesk szoftvert, amely Windowsra és Macre egyaránt elérhető, és amelyről korábban részletes bemutatót is írtunk. Utóbbi ugyan nem ingyenes, de van belőle próbaverzió, amelyet megnézhetünk, mielőtt költenénk a programra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!