szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy 125 partra vetett gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zéland partjainál a hétvégén.


Az állatok egyik csoportja az Északi-szigeten úszott ki a partra. Állatvédők és önkéntesek százai siettek a vízi emlősök segítségére: egész nap cserélték a nedves ruhákat az állatok testén, hogy ne száradjanak ki, majd a dagállyal megpróbálták visszajuttatni őket a tengerbe. Végül 43-at sikerült megmenteni a 63 delfinből. Hétfői jelentések szerint a megmentett állatok már jócskán kint úsznak a nyílt tengeren, biztonságos távolságban a parttól. 

A Déli-szigeten partra sodródott 105 társuk kevésbé volt szerencsés. Őket egy turistákat szállító repülőgép pilótája vette észre, sajnos túl későn. A helyszínre érkező állatvédők a delfinek többségét már holtan találták, a még agonizálókat el kellett altatni.

Új-Zéland partjainál minden nyáron sok delfin és bálna sodródik ki a partra. A jelenségre eddig nem sikerült tudományos magyarázatot találni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét