szerző:
hvg.hu

A hvg.hu letöltésre kínálja a Netsize Guide 2009 című átfogó éves iparági beszámolót, amely áttekinti a globális mobil tartalom- és szolgáltatáspiac aktuális állapotát.

© Netsize.com
A Netsize Guide 2009-es kiadásában 360 oldalon ismerhetők meg az iparágat érintő legfontosabb trendek és 80 ország 800 szakemberének közreműködésével készült piaci felmérések.

Az ingyenesen letölthető, angol nyelvű kiadványban emellett 34 interjú is olvasható a mobil iparág legismertebb vezetőivel, valamint böngészhetők 39 ország mobilszolgáltató cégeinek adatai.

Az útmutatóból többek között kiderül, hogy a tavalyi év során a telekommunikáció nem hangalapú szolgáltatásokon nyugvó bevételei meghaladták a 200 milliárd dollárt. A profit megoszlása a távol-keleti térség felé billen, innen származik a fenti összeg 39 százaléka. További 25 százalékért az európai, 19 százalékért pedig az észak-amerikai felhasználók a felelősek. A nem sms-alapú adatszolgáltatás terén az USA áll az élen, itt havonta a globális átlag (5 dollár) dupláját költik el ilyen célra.

Erre a linkre kattintva a Netsize Guide 2009 letöltési oldalára léphet, ahonnan hozzájuthat a digitális verzióhoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Embert ölt a felrobbanó mobil

Egy kínai férfi meghalt, miután zsebében tartott telefonja szétrobbant, s az egyik szilánk átvágott egy nyaki artériát. Az első feltevések szerint hamisított akkumulátor okozta a tragédiát.

MTI Tech

Gazdasági válság: bajban a mobilcégek is

Veszteséget könyvelt el a japán-svéd SonyEricsson mobiltelefon-gyártó a negyedik negyedben az egy évvel korábbi nyereség helyett a mobilkészülékek értékesítésének csökkenése miatt. A nagy mobilcégek közül elsőként jelentő cég vártnál rosszabb eredménye valószínűleg nem lesz egyedülálló a szakmában, a négyes számú gyártó, az amerikai Motorola már előre jelezte, hogy vesztesége keletkezett a negyedik negyedben. A Nokia január 22-én jelent.

hvg.hu Tech

Mobilon is olvashatunk már e-könyveket

Az Amazon online áruház által forgalmazott elektronikus könyveket a Kindle nevű digitális készülék mellett rövidesen már mobiltelefonjukon is olvashatják az irodalom barátai.

MTI Tech

Egységesítenék a mobiltöltőket

A modern élet egy apró eleme válik lényegesen egyszerűbbé azzal, ha minden modellhez egyaránt alkalmazható egységes töltőkészüléket vezetnek be a mobiltelefon gyártó vállalatok.

MTI Tech

Vége az email-korának a mobil gépeken?

Úgy tűnik, az email ideje az "okostelefonokon", PDA-kon, vagy más hordozható gépeken lejárt Napjainkban sokkal könnyebb és praktikusabb sms-t küldeni, vagy beszélgető (chat) programokon keresztül érintkezni partnerünkkel.

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

Hányszor kezdünk bele egy vállalkozás megvalósításába, mielőtt feladjuk?

Hányszor kezdünk bele egy vállalkozás megvalósításába, mielőtt feladjuk?

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Megkérdeztük a kitiltott ellenzékit, mivel vívta ki Kövér haragját

Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját

Egy afgán úszónak sikerült felülmúlnia Eric, az angolna olimpiai produkcióját