szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A VirusBulletin tesztje során valamennyi szűrő egy fix IP-címről kapta a leveleket, így a kapcsolatalapú, valamint a...

A VirusBulletin tesztje során valamennyi szűrő egy fix IP-címről kapta a leveleket, így a kapcsolatalapú, valamint a szürkelistás szűrést kikapcsolták a szoftverekben, ezért a fejlécben szereplő eredeti IP cím mellett elsősorban a tartalom alapú szűrésre hárult a spamazonosítás feladata. A szűrőket továbbá nem tanították arra, hogy melyek a kéretlen és melyek a jó levelek. A teszt értékelése egyrészt azon alapult, hogy a spamek hány százalékát azonosította be az adott program (SC), másrészt hány jó levelet azonosított tévesen spamként (FP), ezt pedig háromszoros súlyozással vette figyelembe a VirusBulletin. A végeredményt az alábbi képlet adta: SC-(3xFP). A teszten azok a programok kaphatták meg a VB minősítését, amelyek 96% feletti összpontszámot értek el.
A VIPRE Email Security egy¬szerre nyolc független szűrő használatával alapozza meg a levelezés biztonságát, így az egyes szűrőmotorok gyártóitól függetlenül, minden körülmény között hatékony és megbízható levélszűrést tud biztosítani. A szoftverben minden postafiókkal rendelkező Active Directory felhasználóhoz saját spamszűrő, csatolmányszűrő és levélvégi üzenetkezelő beállítások tartozhatnak, így az egyéni igényeknek megfele¬lően történhet a levélszűrés.
A tesztelők szerint a VIPRE Email Security egyik erénye, hogy telepítés után bonyolult beállítások nélkül is azonnal működik,- jóllehet a rendszergazdák számtalan beállítási lehetőség közül választhatnak -, ezért egyszerű és azonnali megoldást biztosít a kéretlen levelek és az összes levelezésbiztonsági fenyegetés ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!