szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenessé tette a Nokia a GPS vevővel rendelkező telefonjaihoz elérhető navigációs szolgáltatását.

Szakértők szerint a finn vállalat szolgáltatása méltó ellenfele lehet a kizárólag navigációra alkalmas (PNA) készülékeknek, miközben maga a cég vezető szerepének megerősödését reméli a lépéstől.

Az ingyenes térkép a maps.nokia.com oldalról tölthető le a távközlési vállalat műholdas navigációra alkalmas telefonjaihoz. Január 21-től az új készülékek már a térképszoftver előtelepített változatával kerülnek a boltokba.

A Nokia ingyenes szolgáltatásához jár még a Lonely Planet, valamint a Michelin útikönyvek elektronikus változatához való hozzáférés is. A 46 nyelven, 180 országot tartalmazó térképek közül a beszédhangos irányítás 74 országban érhető el.

A mobiltelefonos térképek többsége, mint például a Google Maps folyamatos, szélessávú adatkapcsolatot igényel az aktuális térképadatok letöltéséhez, a Nokia térképe viszont a Nav N Go iGo térképeihez hasonlóan előre telepítve, akár hálózati kapcsolat nélkül is működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!