szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 3D-s nyomtatók lassan bevonulnak a mindennapokba, legalábbis erre utal, hogy hamarosan a – többek között a...

A 3D-s nyomtatók lassan bevonulnak a mindennapokba, legalábbis erre utal, hogy hamarosan a – többek között a nyomtatóiról jól ismert – Hewlett-Packard is piacra bocsátja különleges nyomtatóját, amelyik 3D-s modelleket kínál végeredményként. No persze ne gondoljunk arra, hogy majd szobrok jönnek ki a printerből, az ilyen nyomtatókat elsősorban különféle alkatrészek modellezésére használják. Sokszor lehet szükség ugyanis egy-egy számítógépben már létező modell kézbe fogható változatára is, egyes tervezési és gyártási kérdések tisztázásához. A 3D-s modelleket egyébként rétegről rétegre építik fel, különleges termoplasztikus műanyagokból.

A Stratasys 15 ezer dolláros 3D-s printere - a HP-é ennél olcsóbb lesz

3D-s nyomtatók persze már dolgoznak különféle speciális területeken, többek között a NASA-nál is használnak ilyet, csakhogy ezek a készülékek csillagászati összegekbe kerültek, így remény sem volt arra, hogy az átlagember is találkozhasson velük.
A HP egyelőre még nem határozta meg termékének árát, viszont a Stratasys (az a cég, amelyikkel a HP együttműködik a nyomtató készítésében), kibocsátott már a múlt évben egy asztali 3D-s printert 15 ezer dollárért (körülbelül két és fél millió forint), és a HP ennél olcsóbban szeretné árulni különleges printerét. Mindez viszont azt is lehetővé teszi majd, hogy akár a közepes nagyságú tervezőcégek is megvásárolják a 3D-s nyomtatómodellt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

Nem lesz baja, ha leejti az új Samsung telefont – itt a Galaxy XCover 5

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez