szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint háromezer dinoszaurusz lábnyomra bukkantak paleontológusok Kelet-Kínában, egy olyan területen ahol már eddig is számtalan dinoszaurusz fosszília került elő.

A feltételezések szerint több mint 100 millió éves lábnyomokat egy három hónapon át tartó ásatás fedezték fel egy vízmosásban Santung (Shandong) tartományban, Csucseng (Zhucheng) városa közelében - jelentette a Xinhua hírügynökség.

A lábnyomok 10-18 centiméter hosszúak, és legkevesebb hat különböző dinoszauruszé, köztük tirannoszauruszé, lehetnek. Érdekességük, hogy mindegyik ugyanabba az irányba néz - közölte Vang Haj-csün (Wang Haijun), a Kínai Tudományos Akadémia szakértője.

Ez utalhat vándorlásuk útvonalára, vagy arra, hogy hirtelen kellett menekülniük az állatoknak egy ragadozó támadása nyomán - magyarázta Vang.

Csucseng városát Kínában dinoszaurusz városnak is nevezik, mivel a térségben 30 különböző helyen találtak dinoszaurusz fosszíliákat. A térségben 1964 óta két nagy ásatás is folyik. Azt tervezik, hogy fosszíliaparkot hoznak létre e területen.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit

Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Merkely Bélával igyekszik meggyőzni a magyarokat az oltásról a kormány

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King