szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A világ legnagyobb közösségi oldala bejelentette, hogy elindítja a Facebook Zerot, a Facebook mobilra szánt, kizárólag szöveges verzióját.

Jelenleg is több mint százmillió felhasználó használja a mobiljáról a rendszert, de ez a szám néhány héten belül drasztikusan nőhet. Képek nélkül ugyanis szűkebb sávszélességgel is használható lesz az oldal.

A BBC News híre szerint a Facebook úgy látja, a Zeroval lehetőséget teremtenek arra, hogy bárki, bármikor elérhesse a mobil webes Facebookot, és a szolgáltatókat is a mobil internet terjesztésére sarkallják. A Facebooknak van már egy „karcsúsított” verziója, a Facebook Lite -, amelyet kifejezetten a lassú és szélessávú internet kapcsolattal nem rendelkező emberek számára fejlesztettek ki.

Facebook Zerot a Mobil Világkongresszuson jelentették be Barcelonában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Már 400 millió tagja van a Facebooknak

Weboldalának egyszerűsítésével és új szoftverek maratoni éjszakájával ünnepelte hatodik születésnapját a Facebook közösségi portál, amely immár 400 millió tagot számlál.

hvg.hu Tech

Jön a Facebook-mail?

A techcrunch.com úgy tudja, a világ legnagyobb közösségi oldala saját e-mail-szolgáltatás elindításán dolgozik. Az anonim forrás szerint házon belül Titán projektnek hívják a fejlesztők, de Googlemail-Killer néven is szokták emlegetni.

Antal Attila Publicisztika

Harc a szavazatokért a Facebookon

Orbán Viktor múlt pénteki évértékelője nem lepte meg a közönséget, nagyjából Bokros Lajos „orbánértékelő” beszéde is a várt eredménnyel zárult, sőt Mesterházy Attila reakcióira is számíthatott a nagyérdemű. Mindenképp figyelemreméltó azonban a beszédek illetve év(tized)értékelők internetes elő- és utóélete, amelyek talán egy új vitakultúra alapjai is lehetnek – állapítja meg Antal Attila a Méltányosság Politikaelemző központ munkatársa.