szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A blognak helyet adó honlap, illetve a szolgáltató megszüntette a kínai államelnöknek, pártfőtitkárnak nyitott kommunikációs csatornát - áll a Yangtze Evening News hírében.

A mikroblog formális megnyitására még 2008. június 20-án került sor, amikor Hu Csin-tao (Hu Jintao) meglátogatta a people.com.cn weblapot. Ám csak most, a héten keltett feltűnést, miután valaki felfedezte, és elterjesztette létezését.

A hírt követően, amely arról szólt, hogy az oldalon található mikroblogot valóban az a Hu Csin-tao jegyzi, az első 24 óra leforgása alatt több mint 14 ezren kattintottak a pártfőtitkár oldalára, de - a bemutatkozó egy mondaton kívül - senki sem talált bejegyzést, és nem is hagyott üzenetet.

Az oldal - a legfrissebb hírek szerint - az egyre gerjedő érdeklődés hatására végül "felmondta a szolgálatot". Üzemeltetői a nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltő folyamat láttán mindenesetre jobbnak látták, ha a nagy zsúfoltságra hivatkozással eltüntetik.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gasztro

A Malackaraj blog jótékonysági felhívása

A Malackaraj blog első születésnapjának megünneplése alkalmából jótékonysági akciót szervez a súlyosan beteg gyerekeket ingyenesen táboroztató Bátor Tábor Alapítvány javára - olvasható a blogon.

hvg.hu Tech

Makroblog helyett mikroblog a trend

Egy amerikai felmérés szerint elveszítették az érdeklődésüket a blogolás iránt a 12-17 év közöttiek. A tizenévesek egyre rövidebb posztokat írnak és egyre nagyobb hányad netezik mobilon az USA-ban.

MTI Tech

Már a kínai államfő is mikroblogger

Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök is beállt az interneten kommunikáló államférfiak sorába, és "mikrobloggerként" máris 14 ezer követőt számlál a Zsenmin vejpo (Renmin weibo) hivatalos közösségi oldalon.

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében