szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapest technológiai érdeklődésű közössége a Kortárs Építészeti Központtal szervezett Pecha Kucha építész-designer sorozattal együtt ünnepli a születésnapját.

 

A Budapest New Technology Meetup találkozóin a szervezők összehozzák Budapest technológiai érdeklődésű közösségét. Az Egyesült Államokban tanult módszer szerint rövid demókat és prezentációkat mutatnak be egymásnak új és izgalmas technológiákról. Az általában havonta tartott előadások témája széles körből kerülhet ki, például a legújabb web 2.0 projektek, biotechnológiai kutatások, médiaművészeti installációk, technológia központú szociális vagy politikai projektek.

A  Meetup harmadik szülketésnapja tiszteletére 2010. február 27-én, szombat este nyolctól a Merlinben 5 Meetup és 5 Pecha Kucha előadás lesz:

A meetuposok:
* Maróy Ákos (Tyrell Corporation): Metaverse Exchange Protocol - Virtuális világok áthidalása
* Mázsa Péter (Nyissz): Nyílt szabványok Magyarországon: hol tartunk, merre tovább, és hogyan segíthetsz?
* Barczi Imre (blog.hu): Mágnesszalag-restaurálás
* Balog Juli (Medimass): Intelligens sebészeti eszköz - in-vivo, on-line onkológiai diagnosztika a sebészetben
* Papp Gábor (KIBU): Fluxus live coding

A Pecha Kucha előadók:
* Kendik Géza - A4 stúdió
* Terebessy Tóbiás - Medence Csoport
* Magony Zsuzsanna
* Csillag Katalin, Gunther Zsolt - 3h
* Csík-Kovács Zoltán, Gálik Györgyi - Nighmo

Minden prezentáció öt percig tart, majd szintén öt percben lehet kérdezni az előadótól. A bemutatók után lehetőség van beszélgetésre egymással és az előadókkal.  Az előadások nyelve magyar vagy angol lehet, az eseményeket távol tartják a céges reklámoktól.

Helyszín: Merlin, Budapest, Gerlóczy u. 4
A rendezvény este nyolckor kezdődik, a belépő 1000 Ft. A tortaevés és a bulizás opcionális, de a szervezők által erősen javasolt program.
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A legális fájlcseréért kampányol a magyar Kalózpárt

Tavaly év vége óta működik, immár több száz lelkes követője van az LMP-hez kötődő magyar Kalózpártnak. Céljuk a fájlcsere legalizálása az első publikálást követő öt év elteltével, törekvésük, hogy a kultúra szabadon elérhető, fogyasztható és létrehozható legyen. Amerikától Ukrajnáig 35 kalózpárt alakult már. Az ellenvélemény szerint az lenne a megoldás, ha az online világban jogszerű szolgáltatások alakulnának ki, a fájlcsere technológiája önmagában nem érdekes.

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton