szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Firefox 3.6.2-es verziószámú legújabb frissítése hetekkel a tervezett időpont előtt már letölthető, illetve a böngésző automatikusan frissíti magát, ha úgy állítottuk be.

A javítás igen gyors volt: a hibát  ugyanis alig pár hete találta Evgeny Legerov biztonsági szakértő. A kritikus szintű besorolást kapott biztonsági rés hivatalos neve: „WOFF heap corruption due to integer overflow” – magyar nyelven ez annyit tesz, hogy egy ügyes hacker képes lefagyasztani a böngészőt a letölthető betűtípusok kitömörítésének hibáját kihasználva, majd a lefagyás után újraindított böngészővel ártalmas kódokat végrehajtani a felhasználó gépén.

A hiba részletes leírása és 3.6.2 frissítési lista, valamint a cikk végén a közvetlen letöltési link megtalálható a techline.hu cikkében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

12 böngészőt is felkínál a Microsoft Európában

Az Internet Explorer (IE) március elsejétől nem lehet egyedüli, alapértelmezett beállítás. Az Uniós nyomásra született döntés hatására az IE mellett további 11 browsert kínál fel a Microsoft.

hvg.hu Tech

Melyik a leggyorsabb böngésző? Itt a nagy böngészőteszt!

A különböző fejlesztésű, akár eltérő operációs rendszerekhez szánt programok másként teljesítik ugyanazt a feladatot: az internet tartalmának megjelenítését monitorunkon. Van-e köztük lényegesebb különbség? A Techline tesztjéből kiderül.

MTI Tech

Nem víurs, alternatív böngésző!

A Microsoft operációs rendszereiben megjelenő szabad böngészőválasztásból a hackerek is hasznot húzhatnak, ha sikerül olyan felugró ablakot létrehozniuk, amely képes megtéveszteni a tájékozatlan felhasználókat.

hvg.hu Tech

Melyik böngésző biztonságos?

Minimum Microsoft Internet Explorer 7.0, Mozilla Firefox 3.0, Google Chrome 4.0 vagy Safari 3.0 böngészőt használjunk - tanácsolja a Google. Párizs és Berlin szigorúbb.

MTI Tech

Böngészőválasztás: a kicsik elégedetlenek

A Mozilla Alapítvány és az Opera Software szerint eredményes a Microsoft operációs rendszeriben márciustól bevezetett szabad böngészőválasztás. A szoftverválasztó ablakon keresztül a hétvégén több mint 50 ezren töltötték le a Firefox böngészőt, miközben az Opera legújabb változata iránt is megnőtt az érdeklődés. Az Avant, Flock, Green, Maxthon, Slim és a Sleipnir böngészők fejlesztői mégsem teljesen elégedettek.

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot