szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A statisztikák a legtöbb esetben még mindig arról szólnak, hogy a felhasználók továbbra is előszeretettel használnak dátumokat, személyes jellegű dolgokat jelszó gyanánt.

Legújab kedvencünk egy iluusztráció  Mark Burnett könyvéből: a „Perfect Password: Selection, Protection, Authentication” c. műben Kate Bingaman-Burt illusztrátor egy egész oldalas rajzon prezentálja a világ 500 legrosszabb jelszavát.

Hogy honnan vette Kate a képhez felhasznált jelszavakat, arról sajnos nincs információ, így a rajz nem tekinthető mérvadónak, de egy pillantást azért megér. Biztonságos jelszóválasztáshoz tanácsok találhatóak a techline.hu cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Továbbadja a Facebook a tagok adatait

Nem elég, hogy a Facebookot több szempontból is elmarasztalták – többek között a Stiftung Warentest –, most arra derült fény, hogy a közösségi oldal tagjainak adatait adják át automatikusan harmadik félnek.

MTI Tech

Mégsem büntetendő pornóoldalakat nézni Kínában

A kínai netezők felháborodása nyomán visszavonták a Szecsuan tartománybeli Jipin város illetékesei a pornónézésen kapott kínai netező 3000 jüanos (közel 87 ezer forintos) pénzbüntetését.

hvg.hu Tech

Tíz karakter, és lebukhat egy pedofil

Kizárólag az alapján, ahogy valaki a billentyűzetet használja, meg lehet állapítani az illető korát, nemét, iskolázottsági szintjét – ehhez elég 10 gombot lenyomni. A sebesség és a ritmus a kulcs.

hvg.hu Tech

Ilyen cégek állnak a pánikprogramok mögött

Kétszeresen is pórul jár, aki bedől a biztonsági szoftvernek álcázott programok (pánikprogramok) készítőinek. Az áldozat egyrészt fizet a hamis szoftverért - ami egy nem létező biztonsági probléma megoldásával kecsegtet -, másrészt kiszolgáltatja magát a valódi támadásoknak is. Az egyik, pánikprogramok eladására szakosodott társaság világszerte 650 főt foglalkoztatott. Több mint négymillió embernek adtak el hamis vírusirtó programot, és 2004 és 2008 között 163 millió dolláros forgalmat produkáltak. Még indiai call centert is működtettek, amíg le nem buktak.