szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vuvox nem az egyetlen online slideshow-készítő alkalmazás, de egyike a legjobban testre szabható megoldásoknak a...

A Vuvox nem az egyetlen online slideshow-készítő alkalmazás, de egyike a legjobban testre szabható megoldásoknak a kínálatban. Bár sablonok használatával akár percek alatt is összedobhatunk vele egy látványos bemutatót, ha van egy kis időnk elmélyülni benne, teljesen egyedi és profi végeredményre juthatunk.
Az oldalon tulajdonképpen három különböző megoldás közül választhatunk. A dinamikus online galériák készítésére a Vuvox Express a legjobb megoldás. Itt RSS feedekből, illetve Flickr vagy Picasa albumainkból vehetjük a képeket, és gyakorlatilag semmi más teendőnk nincs, mint megadni a képek forrását és választani hozzá egy nekünk tetsző sablont a bőséges kínálatból (egyszerű vetítéstől a látványos animációkig mindent találunk). Tényleg csak pár kattintás az egész, egyetlen hátulütője, hogy a gépünkről nem használhatunk hozzá képeket, kizárólag a fentebb már említett online forrásokból.

Több eszközből is választhatunk

A Vuvox Studio ennél valamivel szabadabb mozgásteret biztosít, hiszen itt már a gépről is tölthetünk fel képeket, de persze itt is használhatjuk Flickr vagy Picasa albumainkat (vagy keresgélhetünk a Google-ban stb.). A képeket egyszerű fogd és dobd mozdulatokkal helyezhetjük a storyboardra, majd a következő lapon a Styles részben ismét választhatunk a sablonok közül. A különbség az, hogy itt kevesebb témát találunk, azokat viszont ízlésünknek megfelelően átalakíthatjuk. Az így elkészült anyagok a publikálás után részben interaktívak is lesznek, ránagyíthatunk részletekre és beleszólhatunk a lejátszási folyamatba is.

Az Express részben pillanatok alatt összedobhatjuk a bemutatót

Nekünk egyébként a harmadik lehetőség nyerte el leginkább a tetszésünket, ez pedig nem más, mint a Collage. Itt rendkívül látványos, interaktív „panorámaképeket” kreálhatunk, amely kiváló és látványos alap egy fotó-alapú történet „elmeséléséhez”. Az összeállítás teljesen fogd és dobd jellegű, és minden fotót tetszés szerint nagyíthatunk, forgathatunk, tologathatunk a munkaasztalon. Ha kicsit színesíteni akarjuk az összeállítást, rengeteg objektumot kapunk hozzá, amelyeket rádobálhatunk panorámaképükre (pl. két fotó elkülönítéséhez, vagy részek eltakarásához). Itt is használhatunk feltöltött vagy online forrásból származó képeket.

Tervezgetünk, tervezgetünk...

Természetesen mindegyik változatra igaz, hogy zenei aláfestéssel is színesíthetjük az összeállításunkat.
Bármelyik lehetőséget választjuk, a végeredmény mindig egy embed kód vagy közvetlen link lesz, amelyet azután már kényünk-kedvünk szerint megoszthatunk másokkal, de a Vuvox oldalán is megjelenik, amit készítettünk.

Ha látványos fotókollázst vagy slideshow-t szeretnénk betenni a blogunkba, vagy akár a Facebook üzenőfalára, érdemes egy próbát tenni a Vuvox eszközeivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről