szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az ötnapos konferencia programjában az első iPad™-fejlesztői ülések mellett gyakorlati iPhone OS 4 workshopok és Mac...

Az ötnapos konferencia programjában az első iPad™-fejlesztői ülések mellett gyakorlati iPhone OS 4 workshopok és Mac OS X központi technológiai workshopok is szerepelnek.
„Az idei Apple Fejlesztői Világkonferencia tartalmas, részletekbe menő üléseket és gyakorlati workshopokat kínál a fejlesztőknek, hogy jobban megismerhessék az iPhone OS 4 operációs rendszert, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerét” – nyilatkozta Scott Forstall, az Apple iPhone-szoftverágazatának vezérigazgató-helyettese. „Az Apple Fejlesztői Világkonferencia egyedülálló lehetőséget kínál a fejlesztőknek: vállvetve dolgozhatnak az Apple mérnökeivel és felhasználóifelület-tervezőivel az iPhone és az iPad alkalmazásainak tökéletesítésén.”

A WWDC 2010 fő célja, hogy magas szintű tartalommal lássa el a képzett tervezőket az alábbi öt fő technológiai területen: alkalmazás-keretrendszerek, internet és web, grafika és média, fejlesztői eszközök, illetve az iPhone operációs rendszerének központi rétege (Core OS). Az Apple mérnökei több mint 100 megoldásorientált technikai ülést és kísérleti workshopot tartanak. A WWDC 2010 lehetőséget ad egy páratlanul sokszínű közösségnek, hogy kapcsolatot létesíthessen az iPhone, az iPad és a Mac® fejlesztő kollégáival szerte a világból.

 

A konferencia fő témái:
- Alkalmazás-keretrendszerek: Helyi és Push-alapú értesítések implementálása; Az alkalmazások időtállóvá tétele; Bevezetés az operációs rendszer alapjaiba; Az iPhone OS 4 rendszer alapjainak újdonságai; Szövegek a Cocoa felhasználói felületen – tippek és trükkök haladóknak; API-tervezés Cocoa és Cocoa Touch környezetben; Továbbfejlesztett ujjmozdulat-felismerés; Hirdetések integrációja az iAd segítségével; A személyre szabott szervervezérelt felhasználói élmény megteremtése; A Core Location használata az iPhone OS 4 rendszerben; A Calendar alkalmazás integrációja az Event Kit készlettel.

- Internet és web: Audio- és videotartalom készítése webes szabványok használatával; Hozza ki a legtöbbet a Safari® integrált fejlesztőeszközeiből; A HTML5 helyi adattárolási lehetőségének használata; Érintés- és ujjmozdulat-észlelés hozzáadása a weboldalakhoz az iPhone OS operációs rendszerben; Információs ábrák készítése szabványos webes technológiákkal.

 

- Grafika és média: OpenGL ES: hangolás és optimalizálás; OpenGL ES: árnyékolás és továbbfejlesztett renderelés; OpenGL ES: áttekintés az iPhone OS operációs rendszeren; OpenGL Mac OS X rendszerhez; Játéktervezés és -fejlesztés iPhone OS operációs rendszerhez; Tudnivalók a Game Center hálózatról; Játékok beállítása a Game Center hálózatban; A Game Center technikái; A Core Animation a gyakorlatban; Az AV Foundation keretrendszer felfedezése; Médiaszerkesztés az AV Foundation keretrendszerben; A HTTP-alapú élő sugárzás előnyei.

- Fejlesztőeszközök: A fejlesztőeszközök áttekintése; Alkalmazástervezés az Interface Builder eszközzel; Hatékony munka az Objective-C programnyelv használatával az iPhone OS rendszerben; A Core Data keretrendszer mesterfokú használata; Fejlett technikák az Objective-C használatában és a szemétgyűjtésben (garbage collection); Korszerűsített teljesítményelemzés az Instruments alkalmazással; Az Xcode mesterfokú használata az iPhone-fejlesztésben; A multitasking alkalmazása az iPhone OS operációs rendszerben.

- Core OS: Hálózati alkalmazások iPhone OS rendszerre; Core OS-hálózatkezelés; Biztonságos alkalmazások létrehozása; Az iPhone kiegészítőivel működő alkalmazások fejlesztése az iPhone OS rendszeren; I/O Kit keretrendszerben fejlesztett eszközillesztők Mac OS X rendszerhez; Hálózatkezelés egyszerűbben a Bonjour rendszer használatával.

Ezenfelül a WWDC 2010 keretében meghirdetik az iPhone Apple Design Award tervezői versenyt, amelyen öt győztest hirdetnek majd. A részvételt nem kötik külön feltételekhez, a győzteseket pedig az App Store áruházból választják ki. A versenyben a dizájn, a technikai színvonal, az innovativitás, a minőség, a technológiafelhasználás és a teljesítmény szempontjai alapján választják ki a győzteseket.

A 2010-es Apple Fejlesztői Világkonferencia honlapján a részletes információk mellett a regisztrációs űrlapot is megtalálják az érdeklődők. A honlap címe: developer.apple.com/wwdc

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

A jegybank Monetáris Tanácsa: Ne ránk figyeljenek!

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

Jogállamisági tárgyalások: előrelépés történt az alkudozásban

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne