szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Twitter közösségi mikroblog-szolgáltatás használatára hívta fel Hugo Chávez venezuelai elnök Fidel Castrót és Evo Morales bolíviai elnököt.

Miután hónapokig morgolódott amiatt, hogy a venezuelai közösségi oldalakat szocialista kormányának ellenfelei uralják, Chávez a héten maga twitterezni kezdett. Jelenleg csaknem 120 ezer követője van, ő maga pedig öt embert követ.

"Halál Chávezre, zsarnokok nélküli hazát!"
A venezuelai hatóságok őrizetbe vettek csütörtökön egy 29 éves férfit, aki Chávez meggyilkolására szólított fel az interneten.

Tarek el-Aissami belügyminiszter szerint a férfit a kolumbiai határ közelében, Meridában fogták el. Számítógépeit és egyéb eszközeit lefoglalták.
"Halál Chávezre, zsarnokok nélküli hazát!" - a belügyminiszter szerint így szólt a férfinak a Twitteren köröztetett üzenete.

"Ez sem kapitalista, sem szocialista, attól függ, hogy mire használják fel" - állapította meg Chávez a Twitter nyújtotta lehetőségeket méltatva, miután két üzenetet megosztott a saját @chavezcandanga oldalán. (A candanga a spanyol venezuelai dialektusában lázadó vagy erős jellemű személyt jelent.) "Meghívom Evót és Fidelt" - jelentette ki Chávez, majd a bolíviai elnökhöz fordulva, akivel közösen keresett fel egy marhatenyészetet, így szólt: "Evo, fent vagy a Twitteren? Ha nem, akkor meghívlak!"

Morales és Castro Chávez szövetségese az Egyesült Államok latin-amerikai "imperializmusának" bírálatában. Chávez 11 éves kormányzása alatt egyébként jelentősen felfutott az internet használata Venezuelában, különösen a szegények között.

A hosszadalmas beszédeiről ismert elnököt sokan kinevették, amikor bejelentette, hogy csatlakozik a Twitterhez, amely 140 karakterben korlátozza az üzeneteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Hugo Chávez twitterezni fog

A hosszú, kimerítő beszédeiről elhíresült Hugo Chávez venezuelai elnök bejelentette, hogy belép a Twitter mikroblog-szolgáltatás alkalmazói közé, ami bizonyára alaposan próbára teszi majd tömör fogalmazási készségét.

MTI Plázs

A Twitteren is terjednek az orvosi téveszmék

Számos orvosi téveszme kering a Twitter mikroblogon is, ezért az egyre népszerűbb közösségi hálózattal kapcsolatban óvatosságra figyelmeztet az American Journal of Infection Control című folyóirat tanulmánya.

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni