szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az ember viszonylag sok könyvjelzőt képes felhalmozni, ha kicsit rákattan az internetre.

Az ember viszonylag sok könyvjelzőt képes felhalmozni, ha kicsit rákattan az internetre. A Chrome könyvjelzősávja ugyan praktikus, de gyorsan betelik, a könyvjelzőkezelőt nyitogatni pedig nem igazán kényelmes. Manapság azonban szinte nem is találunk olyan weboldalt, amely ne használna úgynevezett favicont, azaz egy kis képecskét (mondjuk az oldal logóját, vagy rá jellemző egyéb grafikát), amely megjelenik a címsorban az URL cím előtt. Sőt, ezeket a „faviconokat” viszontlátjuk a könyvjelzősávon is, az oldal neve mellett.
Tulajdonképpen egy ilyen jól eltalált képecske segítségével gond nélkül ráismerünk bármelyik, általunk sokat látogatott oldalra.
Ezt használja ki az Iconized Bookmarks Popup kiegészítő, amely a telepítés után a Chrome címsora mellett helyez el egy gombot. Erre kattintva egy apró felugró ablakban láthatjuk kedvenc oldalaink ikonjait, és bármelyikükre kattintva, megnyithatjuk a hozzá tartozó oldalt.

Sok fontos könyvjelző, kis helyen is elfér...

A könyvjelzőket a könyvjelzősávról veszi át a plug-in, így azt akár ki is kapcsolhatjuk, amivel további helyet „szabadítunk fel” a képernyőn a weboldalak böngészésekor, ráadásul a felugró ablakban ikonokkal jelölve sokkal több linket átláthatunk egyszerre, mintha a könyvjelzősávot használnánk.

A beállításokat gyorsan elvégezhetjük

A kis pop-up ablak méretét könnyen szabályozhatjuk, ha a plug-in gombjára a jobb egérgombbal kattintunk, és a Beállítások menüpontot választjuk. Sőt, ha egy oldal esetleg nem használna saját favicont, megadhatunk bármilyen képecskét ikonként (URL cím alapján).

Ha egy oldalnak nincs saját faviconja, megadhatunk más képet helyette

Ha egy ikonra a bal egérgombbal kattintunk, akkor az éppen aktuális lapon nyílik meg az oldal, míg ha a középső gombbal, akkor új lapon nézhetjük meg, amire kíváncsiak voltunk.
Az Iconized Bookmarks Popup egyszerű felépítésű és sokat tudó kiegészítő, mégis nagyon praktikus lehet a mindennapokban, hiszen a segítségével gyorsan és egyszerűen tudjuk megnyitni kedvenc oldalainkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Hasznos Google Chrome kiegészítők

A sorba már az Internet Explorer 8 is igyekszik felzárkózni, hiszen ott is számos pluszt tölthetünk le, és úgy tűnik...