Az elmúlt egy évben mintegy hétmilliárd forintos megtakarítást értek el Magyarországon a vállalkozások azzal, hogy GPS flottakövetéssel látták el járműveiket. A piac még nem telített, az alkalmazások kiépítésében most a közműszolgáltatók és a multinacionális vállalatok járnak az élen.

Az elmúlt 12 hónapban hétmilliárd forintot takarítottak meg a magyarországi vállalkozások azzal, hogy alkalmazták a GPS alapú flottakövetés valamely formáját − tájékoztatott Varga László, a Secret Control GPS Kft. vezetője. Mivel a flottafelügyelet a leggyorsabban, akár néhány hónap alatt megtérülő beruházások közé tartozik, a szegmens még a jelen helyzetben is évről évre 20-30 százalékos növekedést produkál.

A hazánkban futó mintegy 700 ezer céges autóból (a HVG Cégautó 2010 kiadvány adatai szerint 2009-ben 254 122 cégszemélyautót és 419 416 haszonjárművet tartottak nyilván) 55 ezret szereltek fel GPS nyomkövetővel. A nyugat-európai, még szintén dinamikusan fejlődő piacon a vállalati járművek 25-35 százaléka rendelkezik ilyen eszközökkel.

Folyamatosan szélesedik a nyomkövetés felhasználási területe. A legtöbb új beszerelést most a közműszolgáltatók és a Magyarországon tevékenykedő multinacionális cégek rendelik meg. Nincs már helye viszont az egy kaptafára gyártott rendszereknek. Míg korábban a megoldásokat kizárólag a járművek nyomon követésére használták, ma már gyakran a teljes logisztikai rendszer ezen alapul, és a flottakövetést a bérszámfejtéstől a könyvelésen át számos alkalmazásba integrálni kell.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Autó

Feleannyi autót vettünk, mint tavaly

Átlagosan feleannyi új gépjárművet helyeztek forgalomba az idei év első negyedévében Magyarországon, mint a tavalyi hasonló időszakban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

hvg.hu Autó

Csökkenhetnek az autólízing-díjak

A válság és az azt követő recesszió a legtöbb területen az addig megszokott szabályok átírására kényszerítette a gazdasági élet szereplőit. Nincs ez másképp az autólízinggel foglalkozó társaságoknál sem. Pár éven belül a használtautó-kínálat várható visszaesésével kell számolniuk, amit figyelembe kell venniük a maradványérték meghatározásakor. Ez pedig a most megkötött és 3-4 év múlva lejáró lízingszerződések díjainak kulcsfontosságú eleme – hívják fel a figyelmet szakértók.

Autó

Drága a benzin, korlátozzák a cégautó-használatot

Hétről hétre újabb csúcsokat döntenek meg az üzemanyagárak. A magánszemélyek kevesebb autózással, határ menti üzemanyag beszerzéssel, az áremelkedések előtti feltankolással igyekeznek a helyzeten könnyíteni. A magas dízelolaj- és benzinár azonban a vállalkozásokat is komolyan érinti.

Autó

48 milliárd forintos a visszaesés a flottapiacon

A Lízingszövetség éves jelentése alapján 2009-ben 23 százalékkal csökkent a flottafinanszírozás Magyarországon, ami közel 48 milliárd forintos visszaesést jelent a korábbi évekhez képest. Bár a gazdaság minden területén jelentősen mérséklődött a forgalom, a legjobban az autó és az ingatlan értékesítés érezte meg a válság hatását.

Autó

Műszakira küldheti a biztosító a balesetes autót

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) törvényt idei egyetlen ülésszakán úgy módosította a parlament, hogy a biztosítónak kötelező műszaki vizsgára kell küldenie a járművet, ha az üzembentartó nem ad nyilatkozatot arról, hogy a kárfelvétel befejeztét követő 8 napon belül helyreállíttatja azt - a módosítás április elsején lép hatályba.

Hétszeresére nőtt az önkormányzatok adóssága öt év alatt

Hétszeresére nőtt az önkormányzatok adóssága öt év alatt

Az őrületbe kergetheti a Facebook egy közelgő újítása

Az őrületbe kergetheti a Facebook egy közelgő újítása

A vészes terhességi hányástól szenvedő Amy Schumer nekiment a szerinte szexista orvostudománynak

A vészes terhességi hányástól szenvedő Amy Schumer nekiment a szerinte szexista orvostudománynak

Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne

Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne

Szenvedély vagy betegség: emberi szükségletünk-e a függőség?

Szenvedély vagy betegség: emberi szükségletünk-e a függőség?

A család riasztja el a legtöbb lányt az informatika tanulásától

A család riasztja el a legtöbb lányt az informatika tanulásától