szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

YoWindowA YoWindow egy igazán ötletes, Windows alatt használható időjárás-előrejelző program.

YoWindow
A YoWindow egy igazán ötletes, Windows alatt használható időjárás-előrejelző program. Van belőle ingyenes és fizetős változat is. A kettő között a legnagyobb különbség, hogy az ingyenes verzió csak háromnapos előrejelzésre hajlandó, a fizetős pedig nyolcra, illetve az utóbbiban nemcsak kettő, hanem tetszőleges számú város időjárását figyelhetjük. Ha tehát beérjük két város időjárásával és – a még nagyjából el is „található” – háromnapos előrejelzéssel, bőven megteszi az ingyenes változat is. A lényeget ugyanis itt is megkapjuk: egy rendkívül látványos, és nem utolsósorban magyarul is tudó felületen nézegethetjük az időjárást.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Miro Video Convertert
Korábban bemutattuk már a Miro Video Convertert, amely az FFmpeg-re épül, és egyszerűsíti a filmek konvertálását különféle mobil eszközökre (például androidos telefonokra). A program aktuális verziója már a WebM formátumba konvertálást is megoldja, ráadásul Windowson és Macen egyaránt.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Sisoft Sandra
A Sandra jelen esetben nem egy női név, hanem a „System Analyzer, Diagnostic and Reporting Assistant” rövidítése. A Sisoft alkalmazásaiban található tesztek mennyisége és minősége elképesztő: memória sávszélesség, hálózati teljesítmény, áramfelvétel és még ezer dolog – a Sandra gyakorlatilag a PC minden komponensét képes terhelni, tesztelni, és persze jelentést készíteni az eredményekről.
A legjobb funkció azonban kétségtelenül a beépített referencia-adatbázis: ez azt jelenti, hogy ha például, leteszteljük új processzorunkat, a teszt végén láthatjuk további öt, hasonló processzor eredményeit is, így rögtön eldönthetjük, vajon okosan vásároltunk-e, vagy csak megint elhittük, amivel a számítástechnikai boltban telebeszélték a fejünket. A referencia eredmények arra is kiválóan alkalmasak, hogy megtervezzük a következő fejlesztésünket, hiszen láthatjuk, hogy egy-egy komponens kicserélés milyen hatással lenne jelenlegi gépünkre. A Sandra nem ingyenes, de van belőle egy ingyenes, „lite” verzió.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

JPEG FileBinder
Tegyük fel, hogy néhány dokumentumot szeretnénk elküldeni egy ismerősünknek úgy, hogy azokról más lehetőleg ne szerezzen tudomást.
Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy tetszőleges programmal (pl. 7zip vagy a Windows saját tömörítője) becsomagoljuk a dokumentumokat egy ZIP vagy 7z formátumú tömörített fájlba, majd elindítjuk a JPEG FileBindert (nem kell telepíteni, akár USB memóriamodulról is használhatjuk), és megadjuk a frissen készült tömörítvény, a használni kívánt JPEG formátumú képfájl, illetve a kettőből összetákolt leendő állomány útvonalát és nevét. Ennyi! Esetleg még annyi teendőnk van, hogy azt, akinek küldjük e-mailben a fotót, érdemes tájékoztatni arról, hogy egy preparált képet kap majd tőlünk!
A végeredmény egy JPG kiterjesztésű állomány lesz, amelyre duplán kattintva megnézhetjük az eredeti képet, fotót az alapértelmezett szoftverben. Ám ha átírjuk a fájl kiterjesztését ZIP-re, és megnyitjuk egy tömörített fájlokat kezelő alkalmazásban, azonnal hozzáférünk a rejtett tartalomhoz.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Taskbar Meters
A Taskbar Meters tulajdonképpen egy három programból álló mini szoftvercsomag. Az egyes programokkal mérhetjük a gép egy-egy tulajdonságát: memóriahasználat, processzorhasználat, merevlemez írás-olvasás. Ha akarjuk, futhatnak egyenként, vagy együtt, csak rajtunk múlik.
A lényeg, hogy az adott információkról a Tálcára leülve adnak visszajelzést, így mindenféle további kattintgatás nélkül, azonnal leolvashatjuk az adatokat, ráadásul állandóan szem előtt lehetnek, anélkül, hogy zavarnának bennünket más programok használatában. A darabonként 10 MB-os memóriafoglalás még elmegy, a frissítés ütemét pedig kedvünk szerint megszabhatjuk. Sőt még a csíkok színét is variálhatjuk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát

Titkos projektet futtatott a Google, hogy gyengítse a konkurenciát

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó