szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NASA által közzétett műholdfelvételen a pápua új-guineai Manam tűzhányó vékony, halvány füstfelhőt bocsát ki, miközben valódi felhők gyülekeznek a kráternél.

A június 21-én publikált képet a NASA Earth Observing-1 (EO-1) műholdjának Advanced Land Imager (ALI) nevű képalkotó készüléke készítette június 16-án. A felhők származhatnak a Manam vízpárájából, de kialakulhattak a vulkáni tevékenységtől függetlenül is. A tűzhányó füstje vékony, kékesszürke fátyolnak tetszik, amint északnyugat felé lebeg a Bismarck-tenger fölött.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Hivatalosan sem tudjuk kiejteni az izlandi tűzhányó nevét

Miután az izlandiak már kikacagták magukat azon, hogyan ejti a világsajtó a vulkáni hamuval közlekedési káoszt okozó Eyjafjallajökull nevét, most nyelvészek is megerősítették: mindössze néhány százezer ember képes helyesen kimondani a vulkán nevét.

Világ

Napokon belül kitörhet a Mount St. Helens tűzhányó

A Washington államban található, 2509 méter magas hegycsúcs környékén az elmúlt egy hétben észlelt, egyre növekvő erősségű rengések csütörtökre elérték a 3-as erősségi fokot, s a kutatók szerint a vulkán pár napon belül kitörhet.

MTI Világ

Erősödik az izlandi tűzhányó aktivitása

Egy geológus közlése szerint fokozta aktivitását az az izlandi tűzhányó, amelynek hamufelhője csütörtök óta káoszt okoz Észak- és Nyugat-Európa légi forgalmában.

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron

Megadta magát a férfi, aki túszul ejtett hat gyereket Szentpéterváron