szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

AquaSoft SlidehShow for YoutubeAz AquaSoft SlidehShow for Youtube valójában a cég slideshow-készítő alkalmazásának...

AquaSoft SlidehShow for Youtube
Az AquaSoft SlidehShow for Youtube valójában a cég slideshow-készítő alkalmazásának ingyenessé tett változata, amely ugyan mindent tud, de kimeneti formátumként a képernyővédő, videó, futtatható program és hasonló nyalánkságok helyett meg kell elégednünk a közvetlen Youtube exporttal. De ha amúgy is éppen ez a célunk, akkor a program tökéletes választás lehet. Pillanatok alatt készíthetünk vele képeinkből, videóinkból egy látványos kis video-slideshow-t a webre.
A képek összeválogatása, időzítése után egyszerű fogd és dobd módszerrel választhatjuk ki a használni kívánt átmeneteket, szűrőket. Beszúrhatunk feliratokat (természetesen ezeket is animálhatjuk), különleges effekteket, videókat is.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

ZeuApp
Egy olyan szoftver kerül terítékre, amelynek a segítségével száznál is több ingyenes vagy nyílt forráskódú programból válogathatunk, amelyeket 13+1 kategóriába soroltak a fejlesztők. Vannak itt CD-írók, játékok, audio- és videoprogramok, különféle segédprogramok és még böngészők is. Azt persze nem állítjuk, hogy ezek ismeretlen programok volnának, mégis érdemes válogatni közülük, hiszen itt egy helyen található meg mindaz, amire a számítógépezéshez szükségünk lehet, ráadásul minden ingyen.
Nincs más dolgunk, mint kiválasztani, hogy mire is van szükségünk. Mondjuk egy CD-író programra? Akkor kattintsunk a CD Burners fülre, és máris négy remek program közül választhatunk. Jóval bővebb az internetes programok listája (Internet fül): böngészők, letöltésvezérlők, RSS olvasók kaptak itt helyet. Ha valamelyik megtetszik közülük, nem kell böngészőt nyitnunk, egyszerűen a Download gombra kell kattintanunk, és pillanatokon belül a gépünkön landol a választott program. Unatkoznánk? Töltsünk le játékokat a Games fülről, de akár ingyenes irodai programokat is a gépünkre tölthetünk, ha az Office fület választjuk.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

USB Stick Watcher
Ugyancsak hasznos lehet az USB Stick Watcher alkalmazása, amely testre szabható üzenetet küld számunkra, ha csatlakoztattunk egy USB memóriamodult, így elkerülhetjük, hogy puszta feledékenységből a gépben hagyjuk azt. Ugyanígy szólhat a gép kikapcsolásakor, logoutnál, sőt arra is figyelmeztethet, ha vészesen fogy a szabad hely a tárolón.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

USB WriteProtector
Az USB WriteProtector nevű kis program azt akadályozza meg, hogy véletlenül töröljünk valamit az eszközről, vagy kéretlenül kerüljenek anyagok rá. A szoftveres írásvédelem bekapcsolása után sem törölni nem tudunk a pendrájvról, sem másolni rá. A védelem természetesen egy kattintással ki is kapcsolható.
Az USB WriteProtector telepítés nélkül futtatható, így bárhová magunkkal vihetjük, ráadásul magyar menü is van hozzá. A használata körültekintést és persze admin jogosultságot igényel.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

CD Sync Portable
Mivel a CD-k és DVD-k tárolókapacitása véges, így általában egy lemezen nem férnek el az évek során felhalmozódott fontos anyagok (fotók, videók, szoftverek stb.). Ám ha több lemezen gyűjtöttük össze ezeket, egy idő után bizony nehézkessé válik az éppen szükséges fájlok megtalálása. Ezt egyszerűsítik le a különféle CD- és DVD-katalógus alkalmazások.
A CD Sync Portable felülete nagyon könnyen áttekinthető, a beolvasott katalógusok között kategóriánként válogathatunk, de van keresési lehetőség is. Utóbbinál az Advanced Search opciót választva szinte minden létező jellemzőre szűrhetünk. Kicsit talán szokatlan, de a keresésnél, ha nem tudjuk a pontos fájlnevet, érdemes a * helyettesítő (joker) karaktert használni (például a Miro.exe helyett Miro*).
A program két legnagyobb hátránya közül az egyik, hogy a képfájlokról nem ment nézőképet (csak a kép méreteit tárolja el), így azokat csak akkor tudjuk ránézésre is beazonosítani, ha az eredeti lemez is a meghajtóban van, amúgy a névből kell következtetnünk a kép tartalmára.
Kárpótlásul viszont a CD Sync Portable is képes az MP3 fájlok, dokumentumok jellemzőinek eltárolására, így később kedvenc dalainkat nemcsak fájlnév, hanem akár előadó alapján is előkereshetjük.
Minden fájlhoz hozzárendelhetünk rövid leírást is, ami később segíthet a beazonosításban.
Letöltés >>>
Cikk a programról >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést

Magyarországnak 14 ezer milliárd forint uniós támogatás jutna, ha Orbán nem blokkolná a megegyezést

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru