szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Mielőtt túlzottan megörülnék, hogy egyetlen kattintással három dollárt kereshetünk (majd ugyanezt száz gépen megtéve...

 Mielőtt túlzottan megörülnék, hogy egyetlen kattintással három dollárt kereshetünk (majd ugyanezt száz gépen megtéve, háromszáz dollárt), jó ha tudjuk: a Microsoft ugyan valóban kifizeti a három dollárt alapértelmezett keresőlapunk átállításáért, az összeget azonban kupon formájában kapjuk. A kupon pedig csak és kizárólag a főleg iskolák és hátrányos helyzetű diákok megsegítésére szakosodott DonorsChoose oldalán használható fel. Gyakorlatilag tehát rögtön el is adományozzuk a megszerzett összeget, a kezdeményezés ettől függetlenül nagyon rokonszenves (különben is, mit kezdenénk a mai világban három aprócska dollárral?).

Ha úgy döntünk, hogy szeretünk adakozni, és ennyit megér, ha mostantól a Bing jön be keresőlapnak, akkor erre a címre kattintva, majd a „Choose Bing and Donate” gombra nyomva, máris elindul a folyamat. A felpattanó ablakban csak kattintsunk az „upgrade” vagy az „add” linkre, ezzel máris a Bing lett az alapértelmezett kereső – kivéve, ha Chrome böngészőt használunk, akkor ugyanis ez a funkció nem működik.

 

Kisvártatva kapunk majd egy e-mailt, benne a virtuális kuponnal, azaz egy kóddal. A DonorsChoose oldalon található listából válasszunk ki egy rokonszenves kezdeményezést, és máris adakoztunk. Pillanatnyilag kicsivel több mint harmincezer dollárnál tartanak, szóval úgy tűnik, az elképzelés működik: a Google trónja persze ettől még nincs veszélyben, de legalább az iskolások jól járnak. Mi pedig később bármikor visszakapcsolhatunk egy másik alapértelmezett keresőre, ha esetleg nem válna be a Bing.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson