szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hobbifelhasználóknak készít 3D-s kamerát az egyik nagy elektronikai cég. Az új készüléket július 28-án mutatják be a nagyközönségnek.

Ez lesz a háromdimenziós felvételek készítésére alkalmas első olyan videokamera, amelyet szórakoztatóelektronikai óriáscég készít a nem professzionális felhasználóknak.

A térhatású adások megjelenítésére alkalmas televíziókészülékek és a 3D-s tartalommal kiadott első Blu-ray-lemezek után a gyártók most azokat a felhasználókat veszik célba, akik saját maguk készítenének térhatású felvételeket.

A Panasonic új kamerájának paramétereit egyelőre még titok övezi, de a cégnek már forgalomban van egy félprofi 3D-felvevője, amely a dupla optikától eltekintve szinte mindenben megegyezik a hagyományos kamerákkal.

A nagyfelbontású, 1080 soros felvételre alkalmas kamera SD-kártyára rögzíti az adatokat, amelyet 21 ezer dollárért (4,6 millió forintért) csak rendelésre gyártanak.

A jövő héten megjelenő 3D-kamera a jelenleg kapható, amatőröknek szánt videokamerákhoz hasonló méretben és a várakozások szerint a professzionális modelleknél jóval alacsonyabb áron lesz elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Virtuális Mars-utazás 3D-ben

A Mars eddigi legnagyobb egybefüggő háromdimenziós térképe érhető el a Microsoft és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) virtuális obszervatóriuma, az ingyenesen hozzáférhető WorldWide Telescope szolgáltatás révén.

MTI Kult

Titanic 3D-ben: két év múlva kerülhet a mozikba

James Cameron tervei szerint az 1912-ben elsüllyedt luxus-óceánjáró katasztrófájának századik évfordulójára kerülhet a mozikba az 1997-ben bemutatott Titanic háromdimenziós változata.

MTI Tech

3D kamerarendszert fejleszt mobilra a Sharp

Háromdimenziós kamerarendszert fejleszt mobiltelefonokhoz és hordozható számítástechnikai eszközökhöz a Sharp, amely várhatóan az év végén kezdi meg az első 3D-s egységek gyártását.

Dúró Dóra kifakadt a Facebook tiltása miatt, kormányzati fellépést követel

Dúró Dóra kifakadt a Facebook tiltása miatt, kormányzati fellépést követel

Mindenkori mélypontja közelébe zuhant szerda este a forint

Mindenkori mélypontja közelébe zuhant szerda este a forint

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt