szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyik vírusirtó cég közleményben adott ki figyelmeztetést, mely szerint megjelent az első olyan trójai vírus, amely a felhasználók tudta nélkül küld szöveges üzeneteket emelt díjas telefonszámokra.

A Kaspersky Labs felhívása szerint a Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer nevű már jó néhány mobileszközre beférkőzött. Ha a gyanútlan felhasználó telepíti a médialejátszónak álcázott programot, az elkezd a háttérben SMS-üzeneteket küldeni emelt díjas számokra. Erről a készülék tulajdonosa csak akkor értesül, amikor kézhez kapja a hó végén a számlát, amelynek tetemes hányada a cyber-bűnözők vagyonát gyarapítja.

A vírusirtó cég azt javasolja, hogy a felhasználók fokozottan figyeljenek oda, hogy a telepített alkalmazások milyen szolgáltatásokhoz kérnek hozzáférést. Különösen igaz ez az emeltdíjas SMS-számokra és hívásokra. Ha a felhasználó engedélyezi ezt, a készülék további figyelmeztetés nélkül bármikor küldhet üzeneteket és kezdeményezhet hívásokat. Védekezni a megfelelő antivírus szoftverek telepítésével lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ausztrália: vírusirtó nélkül nem lesz internet?

Az ausztrálok kénytelenek lesznek antivírus-szoftvert és tűzfalat telepíteni számítógépükre, ha internetezni szeretnének egy új tervezet szerint. Az ausztrál kormány így próbál a számítógépes bűnözés ellen küzdeni. Amennyiben pedig a számítógépük mégis megfertőződik, a helyi internet szolgáltatók (Telstra és Optus) szüneteltethetik az internetkapcsolatot, amíg a probléma meg nem oldódik – áll a news.com.au hírében.

hvg.hu Tech

Vírusos Samsung S8500 Wave telefonok kerültek forgalomba

A márciusi kínos eset után, amikor is a Vodafone-ról kiderült, hogy háromezer HTC Magic okostelefont vírusos memóriakártyával adtak el Spanyolországban, most a Samsung S8500 Wave került hasonló helyzetbe Németországban.

Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban

Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban