szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Steve Jobs szokásához híven a számokkal kezdett, megtudhattuk, hogy az Apple-nek 300 márkaboltja van a világban (10...

Steve Jobs szokásához híven a számokkal kezdett, megtudhattuk, hogy az Apple-nek 300 márkaboltja van a világban (10 országban elosztva), amelyeket naponta 1 millióan látogatnak. Immár 120 millió iOS készülék van szerte a világban, s ezekhez másodpercenként 200 alkalmazást töltenek le a felhasználók.
Meggyőző számok, szó se róla, de az igazán érdekes dolgok csak ezek után következtek…
Megtudhattuk például, hogy a sokak által várt iOS 4.1 jövő héten jelenik majd meg, s válik letölthetővé az iPhone tulajdonosok számára.
Betekinthettünk többek között - a Game Center demonstrálása végett - a Project Swordbe, amely egy lenyűgöző 3D-s környezetben játszódó multiplayer játék.

Ugyancsak betekintés nyerhettünk az iOS 4.2-be, amely immár az iPad új rendszere is lesz, átemelve az iOS 4 funkcióit (multitask stb.) az Apple táblagépére is. Olyan extrákkal, mint például a vezeték nélküli nyomtatási lehetőség. Az AirPlay segítségével pedig fotókat, videókat, dalokat streamelhetünk, akár háttérben is.

iPodok
Az új iPod Shuffle visszakapta a második generáció gombjait, csak kicsit modernebb kivitelben, de továbbra is apró és “kapcsos” maradt, s természetesen továbbra sincs kijelzője. VoiceOver és Genius Mixes fukciókkal vértezték fel, s 15 órát bír egy töltéssel! A 2 GB-os változat 49 dollárba kerül majd.

Megújult az iPod Nano is. Gyakorlatilag “levágták” a korábbi változat tárcsáját, s multitouch képernyővel látták el. Így egy egészen kicsi, érintőképernyős iPodot kaptak, melynek kezelése hasonló az iPhone-nál megszokotthoz, így nagyon kényelmesen indíthatjuk el a különféle alkalmazásokat (négy ikon fér el egyszerre a képernyőn). Gyakorlatilag nem sokkal nagyobb, mint a Shuffle, viszont 46 százalékkal kisebb, mint az előd. Megmaradt az FM rádió funkció is, de akár óraként is használhatjuk a Shuffle-ból átültetett csipesz segítségével (ehhez kapott egy átgrafikázott óra alkalmazást is). A rendszer felülete forgatható, így bárhogyan csíptetjük fel, s tartjuk, mindig a megfelelő irányba fordíthatjuk. A 8 GB-os verzió 149 dollárba kerül.

Az iPod Touch a legnépszerűbb tagja a családnak, hiszen hordozható játékkonzolként is kiválóan használható. Ha hiszik ha nem, még keskenyebb lett (ami azért nem semmi), formailag amúgy a várakozásokkal ellentétben jobban hasonlít a régi iPod Touch-hoz, mint az iPhone 4-hez.

Megkapta az iPhone 4 néhány tulajdonságát, így a Retina kijelzőt (326 ppi), az Apple A4 chipjét, előlapi kamerát videócsevegéshez, és HD videofelvételi lehetőséget. 40 órát bír egy töltéssel. A 32 GB-os 299, a 64 GB-os 399 dollárba kerül majd.

Megújult iTunes Store és iTunes 10
Az új lejátszókhoz természetesen új zenebolt és szoftver is dukál, hogy még kényelmesebben vásárolhassunk zenét, videót (már ahol), e-bookot.
Megjelent az iTunes 10 is, amely új, modernebb logót (és ikont) kapott. A felület ránézésre apróságokban változott ugyan, de ezek is kényelmesebbé teszik az új lejátszó használatát.

A kor divatjának hódolva közösségi “zenehálót” is beépítettek az iTunes Store-ba, Ping néven, ahová akár ismerőseinket is meghívhatjuk  Facebookról, vagy feliratkozhatunk feedjeikre (mint a Twitteren). Ezek a funkciók az iPhone 4-en és az új iPod Touch-on is elérhetők. Az iTunes 10 mától tölthető le az Apple oldaláról (vagy Macen a Software Update menüpont segítségével).

One more thing… One more hobby… avagy az új Apple TV
A 2006 szeptemberében bemutatkozott Apple TV-t is modernizálták. Immár HD minőségben mozizhatunk vele, miközben a készülék negyed akkora lett, mint az elődje, vagyis akár a kezünkben is elfér. HDMI, optikai audio és Ethernet csatlakozókat találunk a hátulján, de természetesen wifit is találunk benne. Elsősorban a filmek, TV sorozatok, show-k kölcsönzésére koncentráltak, így nincs szükség azok tárolására. Elérhetünk különböző online tartalmakat (Netflix, Youtube, Flickr, Podcast, MobileMe stb.), a zenéket, képeket, videókat pedig a számítógépről streamelhetjük.

A készülék az iPaddel is szépen együttműködik, az éppen lejátszott filmet egy mozdulattal átjátszhatjuk az Apple TV-re. Az új készülék 99 dollárért lesz megvásárolható, a korábbi 299 dollár helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

36 ember fertőződött meg egy házibuliban Győr-Moson-Sopron megyében

36 ember fertőződött meg egy házibuliban Győr-Moson-Sopron megyében

A Bükkben kószáló farkaskölyköt vettek videóra

A Bükkben kószáló farkaskölyköt vettek videóra