szerző:
techline.hu

Steve Jobs szokásához híven a számokkal kezdett, megtudhattuk, hogy az Apple-nek 300 márkaboltja van a világban (10...

Steve Jobs szokásához híven a számokkal kezdett, megtudhattuk, hogy az Apple-nek 300 márkaboltja van a világban (10 országban elosztva), amelyeket naponta 1 millióan látogatnak. Immár 120 millió iOS készülék van szerte a világban, s ezekhez másodpercenként 200 alkalmazást töltenek le a felhasználók.
Meggyőző számok, szó se róla, de az igazán érdekes dolgok csak ezek után következtek…
Megtudhattuk például, hogy a sokak által várt iOS 4.1 jövő héten jelenik majd meg, s válik letölthetővé az iPhone tulajdonosok számára.
Betekinthettünk többek között - a Game Center demonstrálása végett - a Project Swordbe, amely egy lenyűgöző 3D-s környezetben játszódó multiplayer játék.

Ugyancsak betekintés nyerhettünk az iOS 4.2-be, amely immár az iPad új rendszere is lesz, átemelve az iOS 4 funkcióit (multitask stb.) az Apple táblagépére is. Olyan extrákkal, mint például a vezeték nélküli nyomtatási lehetőség. Az AirPlay segítségével pedig fotókat, videókat, dalokat streamelhetünk, akár háttérben is.

iPodok
Az új iPod Shuffle visszakapta a második generáció gombjait, csak kicsit modernebb kivitelben, de továbbra is apró és “kapcsos” maradt, s természetesen továbbra sincs kijelzője. VoiceOver és Genius Mixes fukciókkal vértezték fel, s 15 órát bír egy töltéssel! A 2 GB-os változat 49 dollárba kerül majd.

Megújult az iPod Nano is. Gyakorlatilag “levágták” a korábbi változat tárcsáját, s multitouch képernyővel látták el. Így egy egészen kicsi, érintőképernyős iPodot kaptak, melynek kezelése hasonló az iPhone-nál megszokotthoz, így nagyon kényelmesen indíthatjuk el a különféle alkalmazásokat (négy ikon fér el egyszerre a képernyőn). Gyakorlatilag nem sokkal nagyobb, mint a Shuffle, viszont 46 százalékkal kisebb, mint az előd. Megmaradt az FM rádió funkció is, de akár óraként is használhatjuk a Shuffle-ból átültetett csipesz segítségével (ehhez kapott egy átgrafikázott óra alkalmazást is). A rendszer felülete forgatható, így bárhogyan csíptetjük fel, s tartjuk, mindig a megfelelő irányba fordíthatjuk. A 8 GB-os verzió 149 dollárba kerül.

Az iPod Touch a legnépszerűbb tagja a családnak, hiszen hordozható játékkonzolként is kiválóan használható. Ha hiszik ha nem, még keskenyebb lett (ami azért nem semmi), formailag amúgy a várakozásokkal ellentétben jobban hasonlít a régi iPod Touch-hoz, mint az iPhone 4-hez.

Megkapta az iPhone 4 néhány tulajdonságát, így a Retina kijelzőt (326 ppi), az Apple A4 chipjét, előlapi kamerát videócsevegéshez, és HD videofelvételi lehetőséget. 40 órát bír egy töltéssel. A 32 GB-os 299, a 64 GB-os 399 dollárba kerül majd.

Megújult iTunes Store és iTunes 10
Az új lejátszókhoz természetesen új zenebolt és szoftver is dukál, hogy még kényelmesebben vásárolhassunk zenét, videót (már ahol), e-bookot.
Megjelent az iTunes 10 is, amely új, modernebb logót (és ikont) kapott. A felület ránézésre apróságokban változott ugyan, de ezek is kényelmesebbé teszik az új lejátszó használatát.

A kor divatjának hódolva közösségi “zenehálót” is beépítettek az iTunes Store-ba, Ping néven, ahová akár ismerőseinket is meghívhatjuk  Facebookról, vagy feliratkozhatunk feedjeikre (mint a Twitteren). Ezek a funkciók az iPhone 4-en és az új iPod Touch-on is elérhetők. Az iTunes 10 mától tölthető le az Apple oldaláról (vagy Macen a Software Update menüpont segítségével).

One more thing… One more hobby… avagy az új Apple TV
A 2006 szeptemberében bemutatkozott Apple TV-t is modernizálták. Immár HD minőségben mozizhatunk vele, miközben a készülék negyed akkora lett, mint az elődje, vagyis akár a kezünkben is elfér. HDMI, optikai audio és Ethernet csatlakozókat találunk a hátulján, de természetesen wifit is találunk benne. Elsősorban a filmek, TV sorozatok, show-k kölcsönzésére koncentráltak, így nincs szükség azok tárolására. Elérhetünk különböző online tartalmakat (Netflix, Youtube, Flickr, Podcast, MobileMe stb.), a zenéket, képeket, videókat pedig a számítógépről streamelhetjük.

A készülék az iPaddel is szépen együttműködik, az éppen lejátszott filmet egy mozdulattal átjátszhatjuk az Apple TV-re. Az új készülék 99 dollárért lesz megvásárolható, a korábbi 299 dollár helyett.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Financial Times: A Néppárt fel akarja függeszteni a Fidesz tagságát

Financial Times: A Néppárt fel akarja függeszteni a Fidesz tagságát

Itt az Nvidia filléres mesterséges intelligenciája

Itt az Nvidia filléres mesterséges intelligenciája

Budapestre jönnek a világ leghíresebb balett-táncosai

Budapestre jönnek a világ leghíresebb balett-táncosai

Először kapta nő a matematika legrangosabb nemzetközi díját

Először kapta nő a matematika legrangosabb nemzetközi díját

Orbánnak mostantól nincs beleszólása a Néppárt döntéseibe

Orbánnak mostantól nincs beleszólása a Néppárt döntéseibe