szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három rendkívül hatékony kisautó nyerte el az Automotive X Prize nevű díjat, amellyel a sorozatgyártásra kész, környezetbarát járművek fejlesztőit kívánják támogatni.

A Physorg tudományos oldal értesülései szerint a Progressive Insurance által kiírt pályázaton 111 csapat indult, hogy 30 hónap alatt kifejlesszék a gyártásra kész járműveket - írja a Zöldtér. A tízmillió dolláros díjalap felét az Edison2 nevű cég nemes egyszerűséggel csak nagyon könnyű autónak (Very Light Car No. 98 - VLC) nevezett járműve nyerte el, a fejlesztés során használt új generációs anyagok használatáért, a rendkívüli aerodinamikai megoldásokért és az alacsony gyártási költségekért. Oliver Kuttner, a cég alapítójának szándéka szerint a piacra kerülő autók árát 20 000 dollár (4,3 millió forint) alatt tartanák.

Ha kíváncsi rá, hogy néz ki a győztes autó, erre a linkre kattintva olvashatja a Zöldtér teljes cikkét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Rekordsebességet ért el az elektromos autó

Minden elődje rekordját megdöntötte a Buckeye Bullet elnevezésű amerikai elektromos autó: Utah állam sivatagjában egymérföldes szakaszon óránkénti 495 kilométeres átlagsebességet ért el, míg csúcssebessége 515 km/h volt.

MTI Tech

Két sofőr nélküli autó tart Sanghaj felé

Némi karosszériakár és egy huszonkét órás kényszerpihenő az orosz határon - ez az eddigi mérlege a hónap elején Olaszországból startolt két vezető nélküli autónak, amelyek úticélja a sanghaji világkiállítás.

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Vége az ingyen internetnek: leállítja a Google a Loon projektet

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

"Legszívesebben fel sem kelnék, csak tavasszal" - Most a téli depresszió is nehezebb

"Legszívesebben fel sem kelnék, csak tavasszal" - Most a téli depresszió is nehezebb