szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre még csak béta állapotú a „Google hasonló oldalak” Chrome-kiegészítő, de néhány apró tévedéstől eltekintve...

Egyelőre még csak béta állapotú a „Google hasonló oldalak” Chrome-kiegészítő, de néhány apró tévedéstől eltekintve egész ügyesen dolgozik. A feladata, hogy megkönnyítse számunkra a keresést, amennyiben célzottan valamilyen speciális téma után kutakodunk.
A használatához a szokásos módon telepíteni kell a kiegészítőt, amelynek ikonja pillanatok alatt felkerül a felső eszközsorba.

Új ikonnal bővült a kínálat

A továbbiakban, ha egy számunkra érdekes weboldalara kerültünk, egyszerűen kattintsunk rá az ikonra, s jó esetben máris megkapjuk a Google javaslatait a hasonló site-okra.
Nézzünk néhány próbát! Mivel mással kezdhetnénk, mint „kedvencünkkel”, a techline-hu-val. Megnyitottuk az oldalt, és egyszerűen rákattintottunk az említett ikonra, és máris kaptuk a találatokat, néhány hazai számítástechnikával foglalkozó site-ot, illetve egy kakukktojást, az ecoline.hu-t. Ez utóbbi magyarázata az lehet, hogy ez a gazdasági oldal valójában „tesó”, hiszen szintén a HVG online család tagja. Nem is rossz kezdet! De folytassuk tovább!

Egész jó teljesítmény!

Családunknál maradva, előbb egészségügyi oldalunkkal, a medizona.hu-val, majd utazási site-unkkal, a travelline.hu-val próbálkoztunk, ám ezeknél nem a hasonló tartalmakat, hanem újra oldalcsaládunk tagjait dobta ki a  rendszer.
Ezután külföldi weboldalakkal próbálkoztunk, rögtön egyik nagy kedvencünkkel, a Science News Daily-vel, egy olyan oldallal, amelyik automatikusan szedi össze a tudományos világ újdonságait. Egyetlen kattintás, s máris további „science” oldalak listáját kaptuk, s bármelyikre kattintunk közülük, a Chrome-kiegészítő bevetésével újabb tudományos oldalakra jutunk. Ezen a területen tehát működik a dolog.
A Youtube esetében érdekes, de érthető a találati lista, első helyen ugyanis a Google videokereső oldala szerepel, de rögtön ott van mögötte a Facebook is. S ha már Facebook: innen további közösségi site-okra jutunk, illetve – kissé meglepő módon – a Gmailbe is beléphetünk.
Összességében elmondható, hogy béta állapotú szolgáltatásként egészen jól működik a hasonló oldalak keresése, és bizonyos, hogy a fejlesztők még finomítani fognak rajta. Egyetlen nagy „hátránya” van: ha belefeledkezünk a  használatába, akkor nehezen fogunk kijutni a partra az internet hullámai közül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve

Videó: Nagy robajjal indult be a Csillaghajó hajtóműve

Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai

Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai