szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Amióta lassan mindenhez számítógépre van szükség, azóta óriási ütemben nő a komputerünkön tárolt állományok száma.

Amióta lassan mindenhez számítógépre van szükség, azóta óriási ütemben nő a komputerünkön tárolt állományok száma. A legtöbb operációs rendszer beépített keresőt is tartalmaz, mert e nélkül reménytelen feladat megtalálni egy levelet, táblázatot, fényképet vagy zenét. A szöveges dokumentumok esetén viszonylag könnyű dolgunk van, mert ha emlékszünk egy benne található kifejezésre, mondatra, akkor ezt már fel tudják használni a keresőprogramok. Egy fotó, videó, zene vagy az egyre gyakrabban alkalmazott PDF fájlok esetén azonban legtöbbször csak annyi segítséget tudunk adni, hogy nagyjából mikor hoztuk létre vagy módosítottuk a keresett dokumentumot.  A keresgélés megkönnyítésére hozták létre azt az ingyenesen letölthető segédprogramot, ami egy jól áttekinthető naptárba rendezi az állományokat.

A Nemo Documents nem változtatja meg a számítógépünkön tárolt fájlok elrendezését, hanem az eredeti könyvtár szerkezetet megtartva egy, az Outlook vagy Google Calendarhoz hasonló formában jeleníti meg a dokumentumok neveit. A program az első elindításkor végignézi és indexeli a merevlemezt, és utána folyamatosan működik a háttérben. Így figyeli a fájlok változásait, és az utolsó módosításnak megfelelő helyre teszi a naptárjában.

Azonnal látjuk, melyik volt az a levél, amit a múlt héten vagy az elmúlt hónapban írtunk

A Nemo Documents naptárában több nézet közül választhatunk, lehet éves, havi, heti vagy napi bontást kérni, illetve időrendi listában is meg tudja mutatni az állományokat. Mivel felismeri a leggyakoribb dokumentumtípusokat, ezért egy olyan nézetet is kérhetünk, ami csak a PDF-eket, szövegeket, számolótáblákat, prezentációkat, zenéket, fotókat vagy videókat mutatja meg.
A naptárban látható állományokon a jobb egérgomb megnyomásával megjelenő menüből elérhetjük az alapvető fájlműveleteket (másolás, megnyitás, tulajdonságok), és elláthatjuk címkékkel vagy csillagokkal is. E két utóbbit azután szintén felhasználhatjuk a keresésekhez és a naptári nézet kialakításához.
 
A program is ikonja a tálcára kerül, így mindig gyorsan el tudjuk érni, ha hirtelen valami olyat keresünk, amiről csak azt tudjuk, hogy mikor hoztuk létre vagy szerkesztettük utoljára. A Nemo Documents Windows XP, Vista Windows 7 és Linux rendszerek alatt működik, és együttműködik a Windows Desktop Search szolgáltatással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Nem várt szőrös dísz bukkant fel egy ausztrál család karácsonyfáján

Nem várt szőrös dísz bukkant fel egy ausztrál család karácsonyfáján