szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harmincéves lett hétfőn Golo, a Fővárosi Állat- és Növénykert hím gorillája. A budapesti gorillacsapat vezére 1980. szeptember 27-én született a stuttgarti Wilhelma Állat- és Növénykertben.

Golo szülőhelye abban az időben különösen nevezetes volt az európai állatkertek körében mint majomszaporító és felnevelő központ - írja a Zöldtér. Más állatkertekből is vittek oda emberszabású-kölyköket, mivel a majmok mesterséges nevelésében akkoriban a stuttgartiaknak volt a legtöbb tapasztalatuk.

Ha szeretne többet tudni Golóról, erre a linkre kattintva olvashatja a Zöldtér teljes cikkét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Shake

Gorillakölyök született az Állatkertben - fotó

Tíz év után ismét gorilla született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kölyök január 5-én, kedden reggel látott napvilágot, ezzel az év első újszülöttje a városligeti intézményben. A kölyköt és az anyaállatot egyelőre hermetikusan elzárták a külvilágtól, így jelenleg sem a nagyközönség, sem a sajtó munkatársai nem láthatják, sőt az állatkerti dolgozók közül is csak a gondozók és az állatorvosok léphetnek be az emberszabásúak házába. Az állatok nyugalmát biztosító szigorú korlátozásokat annak függvényében fogják fokozatosan feloldani, hogy a kicsi fejlődése és állapota miként alakul.

MTI Tech

A gorilláról jutott az emberre a malária parazitája

A malária parazitájának emberre legveszélyesebb törzse - átlépve a fajok közti határt - a gorillákról kerülhetett át az emberre - jelentették be szerdán amerikai kutatók a Nature tudományos magazin legfrissebb számában.