szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Nokia mérnökei a University of Cambridge kutatóival együttműködve olyan rugalmas, gumiként nyújtható áramkört fejlesztettek ki, amely még extrém erő hatására sem veszít teljesítményéből, emellett érintőfelületként is alkalmazható.

A hordható technológiával foglalkozó Ecouterre oldal értesülései szerint az elektronikus „bőrt” akár eredeti hosszának húsz százalékával is meg lehet nyújtani, anélkül, hogy veszítene teljesítményéből.

Stéphanie Lacour, a University of Cambridge kutatója szerint az így létrejött áramkörrel akár az ízületeket is könnyen be lehet tekerni. A szakemberek elsősorban új típusú kommunikációs eszközök létrehozását remélik a különleges eszköztől, amelyeket akár ruhán vagy a testünkön is viselhetünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

CES: bemutatták a hajlékony OLED-kijelzőt

Egy amerikai vállalat olyan organikus fénykibocsátó diódákból (OLED) álló kijelzőt mutatott be, amely kellően hajlékony ahhoz, hogy akár karóraként lehessen hordani, de elég nagy, hogy jó minőségben jelenítsen meg színes képeket.

hvg.hu Tech

Női táskában sem karcolódna az új hajlékony képernyő

Az Arizona állami egyetem (ASU) és a HP közös fejlesztése az a hajlékonyképernyő, ami a bejelentés szerint forradalmasítani fogja a számítógépipart. Hasonló fejlesztésekről már korábban is szót ejtettünk, a HP ugyanezt az alapötletet egy új gyártási technológia segítségével valósítaná meg.

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

Egy zsiráf kivágott szívével pózolt a Facebookon egy trófeavadász nő

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát