szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hallottunk már történeteket házasságtörőkről, akiket a Google Street View buktatott le, sőt azt is jól tudjuk, hogy a...

 Hallottunk már történeteket házasságtörőkről, akiket a Google Street View buktatott le, sőt azt is jól tudjuk, hogy a Google óta az interneten „nincs titok”: mindenre van válasz, mindenkiről előkerülnek kompromittáló képek/adatok (ha van ilyen), sőt ha akarjuk, megnézhetjük a titokzatos 51-es körzetet madártávlatból.

A felhasználók azonban mindig képesek új és meghökkentő felhasználási módokat kitalálni a Google termékekhez.

Tim Bentley, a Longleat Safari Park igazgatója szomorú arccal panaszolta a Daily Mailnek, hogy a mindeddig a világ legnagyobb és legbonyolultabb sövénylabirintusát a látogatók nevetve „fejtik meg”, csupán egy iPhone és a Google Maps segítségével.
Alapesetben átlagosan mintegy kilencven percre van szüksége egy vállalkozó kedvű érdeklődőnek ahhoz, hogy kijusson a világ legnagyobb, több mint 16 ezer darab, egyenként két méter magas tiszafából készült útvesztőből. Legalábbis így volt ez a múltban: az igazgató elmondása szerint azonban mostanában egyre több látogatót lát felemelt telefonnal járkálni a labirintusban (miközben a térerőt „keresik”).

Nesze neked útvesztő... (kép: BNPS)

Az élelmesebb turisták a Google Maps műholdfényképei alapján könnyedén, alig negyedóra alatt jutnak ki a hajdanán rettegett útvesztőből – az élményparkból pedig elveszik a lényeg: az élmény, panaszolja Bentley.
Az igazgató hozzáteszi: „Nem igazán tudom, mit tehetnénk. Nem kötelezhetjük a látogatóinkat, hogy kapcsolják ki telefonjaikat az útvesztőben. Esetleg felhívhatjuk a figyelmüket arra, hogy saját élményüket rontják el, ha telefon segítségével csalnak – ezt a tanácsot pedig vagy megfogadják vagy nem.”

Műholdkép nélkül valóban nehéz feladat lehet... (kép:Alamy)

Szegény Safari Park – lehet nemsokára ki kell találniuk egy új szórakozási lehetőséget? Esetleg egy olyan útvesztőt, ami leárnyékolja a mobilokat? Egy szó, mint száz: a technika fejlődése utolérte a labirintusokat is – ha ezt Ariadné megérhette volna…

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében